Pénzügy

Íme, a legbosszantóbb banki díjak

Különös címeken szedett fizetnivalók egy csokorban, amikről sokszor azt sem tudjuk, miért kell leperkálnunk.

Biztosan találkozott már ön is olyan banki díjjal, amit nem tudott mire vélni. A Bankracio.hu ezeket gyűjtötte csokorba.

Könyvelés díj

Újfajta módi, kvázi hungarikum – a tranzakciós illeték farvizén jött létre. Mert a bank ott ellentételezi a kieső bevételét, ahol tudja.

Banki csapdák

Számlafenntartási díj

Ilyennel is találkoztak. Ami a számlavezetési díj mellett fordult elő.

Betétfeltörési díj

Ha a lekötött összegeket idő előtt felszabadítjuk, akkor a kamat tutira ugrik. Amo mostanában valljuk be, nem túl sok. Viszont van olyan bank, ahol magára a műveletre is beszednek egy kis pénzt.

Bankváltás?

Betétlekötési díj

Egyetértünk a cikk szerzőjével: ennél idegesítőbb kevés dolog lehet.Igaz, mint hozzáteszi, ezt a tételt csak fióki ügyintézésnél számítják fel.

Ilyen is van…

Hitelkeret-túllépési díj

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy van ilyen, mások már megtapasztalták, hány pár ezer forintos pluszköltséget jelenthet. Ami nem érthető, hogy egyáltalán miért lehet átlépni a hitelkeretet. S ha már ez lehetséges, miért nem küld értesítést a bank erről. Így aztán jöhet a havi elszámolásnál a meglepetés.

És ha ennyi bosszankodás még nem lett volna elég, kattintson! Vagy írja meg kommentben, ön milyen különös banki díjakkal talákozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik