Titokzatos luxusszálloda-fejlesztést támogat az állam 8 milliárddal Hévízen

2025 tavaszán nyit meg Magyarország legnagyobb prémium spaszállodája, a Le Primore Hotel & SPA.

A 3,39 hektáros területen épülő szálloda esetében az építkezés jelenleg a második szakaszában tart, a kivitelezés ütemterv szerint halad. A szálloda 2025 tavaszán nyitja meg kapuit a vendégek előtt – olvasható a beruházó közleményében.

A hatszintes Le Primore szállodakomplexum összesen 285 szobával és lakosztállyal, a legfelső szinten pedig penthouse-lakosztályokkal, infinitymedencével és rooftop fine dining étteremmel és bárral prémiumszintű szolgáltatásokat kínál a wellbeing és spaturizmus területén. A hatalmas sparészleg különlegessége a saját, különböző hőmérsékletű hévízi termálvízzel töltött gyógymedencék, illetve az élmény- és gyermekmedencék sora. Emellett a vendégek három hatalmas szaunavilág, a balinéz spa, a hamam, valamint a privát és kids spa szolgáltatásait is élvezhetik. Emellett modern jóga- és fitneszközpont is a látogatók rendelkezésére áll.

A Le Primore Hotel & SPA további fontos alappillérei a csúcsgasztronómiát képviselő éttermek és bárok, valamint a generációkon átívelő programok, amelyek közé tartozik a családi és gyerek kalandbirodalom is. A modern, természetbe illeszkedő rendezvénytér és a VIP Lounge egyaránt hozzájárul a hotel exkluzív szolgáltatási palettájához.

Meg nem nevezett tulajdonosok a projekt mögött

A szállodaépítés beruházási volumene közel 34 milliárd forint, amelyből 7 milliárd 985,78 millió forint támogatást nyert el a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, amely a projekt összköltségének a 23,48 százalékát jelenti. A végső tulajdonosi kör egy 100 százalékban magyar tulajdonosokból álló konzorcium, élén dr. Varga János vezérigazgatóval.

Az a közleményből már nem derül ki, de a Le Primore honlapjáról igen, hogy a szálloda az Event Horizon Capital Zrt.-hez köthető. A 444.hu 2022-es beszámolója alapján a társaság a Nivala Magántőkealap cége, amelyet akkor a kormányfő veje, Tiborcz István érdekeltségi köréhez tartozó Diófa Alapkezelő menedzselt. Lapunk a beruházás kommunikációs cégének PR-menedzserétől megtudta, hogy az Event Horizon Capital a fejlesztés ingatlankezelője, de hogy milyen további szerepet vállal a beruházásban, illetve a konzorciumban, arra nem kívánt választ adni.

A bejelentés alapján a Le Primore Hotel & SPA megnyitása több mint 300 új munkahelyet teremt, és várhatóan növeli Hévíz régiójának turisztikai bevételeit. A szálloda új úti célt jelent majd a hazai és nemzetközi prémiumvendégek számára, tovább erősítve ezzel a város turisztikai vonzerejét.

A szálloda kiváló infrastruktúrája révén nemzetközi konferenciák, rendezvények és exkluzív események számára is ideális helyszínné válhat, további bevételi forrást teremtve a helyi gazdaság számára.