Gazdaság

Így diktálhatnak mérőóraállást azok, akik szeretnének

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Akinek jó eséllyel átlag feletti lesz az augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakra az energiafelhasználása, annak lehet érdemes a múlt (az augusztus 1. előtti időszak) lezárására óraállást diktálni, amire meghosszabbított határidővel augusztus 15-éig van még lehetőség. Gáznál havi 144 köbméter (éves szinten 1729 köbméter) az átlag, ameddig rezsicsökkentett áron lehet vásárolni, áramnál pedig havi 210 KWh (évi 2523 kilowattóra).

Amikor hét elején írtunk róla, hogy telefonon nem lehet diktálni, személyesen pedig sokat kell sorban állni, és inkább online érdemes ezt megtenni, a Facebook-oldalunkra érkezett olvasói hozzászólásokból az derült ki, nem csak online, de sms-ben és e-mailben is gyors és fennakadás nélküli a diktálás. Az MVM oldalát tűvé tettük, de nem találtunk sms, illetve e-mailes diktálási lehetőséget – írtunk is az állami szolgáltatónak, de választ nem kaptunk. Az oldalukon pedig a rendkívüli diktálási infóknál nem szerepel ez a két lehetőség.

Írja meg nekünk!

Ha valakinek sikerült az MVM-nél sms-ben, illetve e-mailben diktálni, kérjük az írja meg nekünk, milyen telefonszámot lehet használni, illetve milyen e-mail címre lehet írni ahhoz, hogy jelentsük a gáz-, illetve villanyóraállást.

Az E.ON Áramszolgáltató Kft. viszont válaszolt megkeresésünkre. Azt írták, hogy minden ügyfelüknek él a soron kívüli diktálás lehetősége, és akinek eddig még nem sikerült a mérőóraállás rögzítése, javasolják, hogy augusztus 15-ig térjen vissza az online vagy a telefonos ügyfélszolgálatra. A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az online felületen, illetve telefonon keresztül, automatikus diktálással – tették hozzá. A mérőállás diktálásáról weboldalukon részletes, áttekinthető tájékoztató található, melyből kiderül, hogy e-mailben ugyan nincs diktálás, de a telefonos (vezetékes telefonról hívva 06-80/210-211, díjmentes, mobiltelefonról hívva 06-30/344-9488, normál díjas), az applikációs és az online ügyfélszolgálatos lehetőségen kívül sms-ben (06-30/344-4999, normál díjas, non-stop) is be lehet küldeni az óraállást.

Hangsúlyozták, a rendkívüli diktálás nem kötelező – a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban. Hozzátették, amennyiben az ügyfél augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóraállását, nem érheti hátrány – ebben az esetben becsült érték alapján megosztják majd a számláját, és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron fog szerepelni.

Olvasónk szerdán diktált, áramot és gázt is, online, mindkét szolgáltatóval volt dolga, és azt mondta, flottul ment a dolog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik