Belföld

Kígyózó sorok az MVM-nél, augusztus 15-ig meghosszabbították a mérőóraállás bediktálásának határidejét

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. és az E.ON Áramszolgáltató Kft. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja – áll a társaságok közös közleményében, amelyet a portfolio.hu szúrt ki.

Ha eddig még nem sikerült a mérőóraállás rögzítése, az MVM javasolja, hogy augusztus 15-ig térjen vissza az online ügyfélszolgálatra vagy a telefonos ügyfélszolgálatra. A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az online felületen, illetve telefonon keresztül történő automatikus diktálással.

Az MVM Next felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a rendkívüli diktálás nem kötelező, és a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleinknek nem is érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban. Amennyiben az ügyfél augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóra állását, nem érheti hátrány, ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

Hétfőn és kedden reggel is hosszú sorok kigyóztak a különböző MVM-irodáknál, mert a lakosság megindult, hogy az eredetileg meghatározott augusztus 5-i határidőig bediktálják a villany- és gázórák állását. Telefonon ugyanis a tapasztalatok szerint nemigen lehetett ezt megtenni, bár online – kisebb fennakadásokat leszámítva – igen.

Kapcsolódó
Nem könnyű most gáz- és villanyóraállást diktálni, de péntekig még lehet próbálkozni
Az átalánydíjasok és a havonta diktálók is jelenthetik péntekig az óraállást. Aki biztosan átlag alatt fogyaszt, annak ezt nem szükséges megtennie, a többiek viszont valószínűleg jobban járnak, ha diktálnak.
Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik