Gazdaság

Üzemanyag-ellátás: Újabb könnyítő lépésről döntött a kormány

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Szerdán jelent meg az ITM rendelete a meghatározott össztömeget, tengelyterhelést, tengelycsoport-terhelést és méretet meghaladó járművek közlekedéséről szóló NFM rendelet módosításáról – figyelt fel ár a Portfolio.hu.

A módosítás lényege, hogy

  • nem kell eljárási díjat, túlsúlydíjat fizetni a korábbi rendeletben foglalt értékek 2 tonnánál nem nagyobb túllépése miatt az üzemanyagot szállító járművek esetén, ha a jármű erre a célra kialakított felépítménnyel rendelkezik,
  • valamint az NFM rendeletben meghatározott érték 10 százalékát meg nem haladó mértékű túllépése esetén, üzemanyag szállítására alkalmas speciális felépítménnyel rendelkező kéttengelyes gépjármű háromtengelyes félpótkocsis közlekedése során.

A lépésre a portál szerint vélhetően azért került sor, hogy az ország egész területén biztosítani lehessen az üzemanyagok ellátásbiztonságát, és a megnövekedett üzemanyagszállítás miatt a szállító cégeknek ne kelljen extra díjat fizetniük.

Kapcsolódó
Csillapodott a pánikvásárlás, de még mindig több sebből vérzik az üzemanyag-kiszolgálás
Továbbra is hol van, hol nincs üzemanyag. A Mol új korlátot vezetett be, miközben a benzinkutakra hárítaná a kiszállítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik