Gazdaság

Mészáros Lőrinc kompenzációt nyújt a szegedi nyugdíjasok fürdőbérletéhez

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Kompenzálja a szegedi nyugdíjasokat Mészáros Lőrinc – közölte a Mészáros Csoport december 13-án. A közlemény szerint a szegedi nyugdíjasok levélben fordultak Mészáros Lőrinchez, hogy újra a régi kedvezményes árú bérletekkel vehessék igénybe a Napfényfürdő Aquapolis Szeged élményfürdő- és wellness-szolgáltatásait. A cégcsoport közleményében hangsúlyozta, Mészáros Lőrincnek, mint az OPUS GLOBAL Nyrt. többségi részvényesének a szegedi fürdő üzletmenetébe, menedzsment-döntéseibe nincs beleszólása, de magánszemélyként a társadalmi felelősségvállalás jegyében kompenzációt nyújt a helyben élő nyugdíjasoknak, akik így a teljes 2022-es évre újra a 2019-es kedvezményes árakon válthatják meg a két bérlet-típust.

Korábban összesen 99 ezer forintba került az, ha valaki egy évben minden nap el akart menni a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. tulajdonában álló szegedi Napfényfürdő Aquapolisba, a Szegeder.hu korábbi cikke ez jövőre jóval többe kerülhet. Az éves bérletet ugyanis kivezették, csak 10, 20 vagy 30 alkalmas bérletet lehet vásárolni. Mint a 444.hu emlékeztetett, nyáron több nyugdíjas dühödt levélben fordult a szegedi fürdő üzemeltetéséhez, illetve a többek között a polgármesterhez, de nem értek el eredményt. Ezután írtak a többségi részvényes Mészáros Lőrincnek.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 2018 nyarán jelentette be, hogy megvásárolja a Ligetfürdő Kft. száz százalékos üzletrészét. Ezzel kizárólagos érdekeltségébe került a szegedi Napfényfürdő Aquapolis, az ugyancsak szegedi Hotel Forrás, valamint két ausztriai és egy montenegrói szálloda. A Konzum a következő nyáron beolvadt az Opusba Global Nyrt.-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik