Gazdaság koronavírus

Három nagyobb cégnél kötelező az oltás a dolgozóknak

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Eddig három, Magyarországon működő cégről tudni, hogy elrendelték a dolgozóiknak a kötelező oltást.

A Richter Gedeon Nyrt.-nél azért kötelezik a dolgozókat az oltásra, mert a gyógyszercég termelő cég, a megbetegedések pedig a termelés folyamatosságát veszélyeztethetik.

Egy hete egy taksonyi cégről, a multinacionális hátterű, itt is leányvállalattal rendelkező Rosenbergerről derült ki, hogy az itteni vezető döntött, kötelező az oltás, januárig kell hogy beoltassák magukat az eddig be nem oltott alkalmazottak. Úgy 340 ember dolgozik a taksonyi cégnél, zömében fizikai munkások, üvegszálas kábeleket állítanak elő, főként kézi munka, ott nekik nem megoldás a home office.

Tegnap a Mol közölte, hogy a koronavírus elleni védőoltáshoz köti a munkavégzést, a munkavállalóknak január végéig kell valamilyen formában igazolniuk a védettségüket.

A kormány október végén jelentette be, hogy a cégek, munkáltatók kezébe adja a döntés lehetőségét, kötelezővé tehetik az alkalmazottak körében az oltást. A vállalatok többsége vagy kivár, vagy úgy döntött, nem teszik kötelezővé.

Kérjük olvasóinkat, hogy ha tudnak olyan cégről, amely elrendelte a dolgozóinak a kötelező oltást, írják meg az info@24.hu vagy a gazdasag@24.hu címre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik