Gazdaság koronavírus

Az oltás nem, csak a maszk lesz kötelező a dolgozóknak a Sparnál

Branstetter Sándor / MTVA
Branstetter Sándor / MTVA

A 14 000 munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. A vállalat emellett minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot a vásárlók és a dolgozók védelme érdekében.

Az oltást kötelezővé nem tevő cég azzal kezdte a közleményét, hogy „a SPAR Magyarország az egyik legnagyobb foglalkoztató Magyarországon, mintegy 14 000 embernek adunk munkát, akiknek az egészségvédelme kiemelten fontos számunkra.” Azért nem teszik kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, mert bíznak abban, hogy valamennyi dolgozójuk megérti az egyéni felelősségvállalás fontosságát. A SPAR éppen ezért arra buzdítja minden munkatársát, legyen szó áruházi kollégáról vagy irodai dolgozóról, hogy éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével, hiszen ez az egyetlen hatékony módja a járvány elleni védekezésnek.

A SPAR a védekezés hatékony eszközeként tekint a védőoltásra és a maszkhasználatra, ezért javasolja az oltakozást és teszi kötelezővé minden működési területen a maszkhasználatot kollégái számára, fogalmaznak. A maszkot a SPAR biztosítja a dolgozók számára.

Tegnap az derült ki, hogy a nagy gyógyszercégnél, a Richter Gedeon Nyrt.-nél kötelező lesz az oltás a dolgozóknak, a Mávnál és a Volánnál nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik