Gazdaság koronavírus

Kötelező lesz az oltás a Mol dolgozóinak

A munkavállalóknak január végéig kell valamilyen formában igazolniuk a védettségüket.

A Richter után a Mol is úgy döntött, hogy a koronavírus elleni védőoltáshoz köti a munkavégzést az alkalmazottai körében – értesült a Portfolio. A cég munkatársainak a következő év január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, vagy más módon védettséget szereztek.

„A rendelkezésre álló védettségi statisztikák alapján arra jutottunk, hogy a jelenlegi helyzetben határozottabb intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megvédjük a kollégáink egészségét és Magyarország energiaellátását” – nyilatkozta Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy átoltottság tekintetében egyébként jól állnak, a dolgozóik több mint 80 százaléka megkapta már a koronavírus elleni vakcina valamelyik adagját.

Ennek ellenére most mégis úgy döntöttek, hogy kötelezővé teszik az oltást. A munkavállalóiknak így 2022. január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, átestek a betegségen, van pozitív antitest tesztjük vagy orvosilag ellenjavalt számukra az oltás. Ha a védettségi igazolvány lejár, akkor az érintett munkatársak oltakozással szerezhetnek védettséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik