Gazdaság

Mészáros Lőrincék egy másik luxusvillát is vettek Budapest egyik legdrágább részén

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Korábban a Telex cikke alapján mi is beszámoltunk róla, hogy Budapest egyik legdrágább környékén, a Széchenyi-kilátó közelében lesz Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea új otthona. Az építkezés máris turistalátványosság lett.

Most a Telex egy újabb luxusingatlant talált a környéken: néhány utcával arrébb, Farkasvölgyben ugyanaz a Mészáros-cég, ugyanakkor vásárolt még egy ingatlant, ami hivatalosan szintén lakóház. A lap szerint a XII. kerület egyik magasabban fekvő villanegyedéről van szó, ahol gyakorlatilag kizárólag luxusházak sorjáznak az erdő szélén. A felső kategóriás ingatlanok négyzetméterára a hirdetésekben átlagosan 1,5 millió forint körül alakul, de van olyan, ami a 2 millió forintot is eléri, teszi hozzá a cikk.

A szóban forgó ingatlan a kilencvenes években épült, de ma már nem igazán ismerhető fel az eredeti állapota: fehér-szürke, minimalista kockaházzá alakították nagy ablakokkal és teraszokkal. A két ingatlan 5 percre van egymástól autóval.

A zalaegerszegi Éder Zoltán az 1658 négyzetméteres telket tavaly ugyanazon a novemberi napon adta el a Mészáros-érdekeltség Art-Com Kft.-nek, amelyen a másik, széchenyihegyi ház is gazdát cserélt. A lap hozzáteszi: a különbség a kettő között, hogy az utóbbinál a Éder és az Art-Com között még tulajdonos volt egy lichtensteini szállítmányozócég, majd Jellinek Dániel-féle Indotek Csoport egyik leányvállalata. Édernek és az Indoteknek hivatalosan nincs semmi közük egymáshoz, de a két ingatlan adásvétele közel egyidőben történhetett, mert a földhivatalba aztán egyszerre mentek be a bejegyzési kérelmek.

Kapcsolódó
Várkonyi Andreának megtiszteltetés volt a Mészáros Csoporttal dolgozni
A cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának keretében elindított High Tech Suli pályázaton dolgoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik