Gazdaság

Jókor nyitott Mészáros Lőrinc a magánegészségügy felé

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Minden jel arra utal, hogy jó üzletet kötött Mészáros Lőrinc, amikor beszállt a magánegészségügybe – írta az Mfor.hu. Nemcsak mintegy 82 millió forint osztalékhoz jutott, de az MKB által biztosított többmilliárdos bankkölcsön feltételezhetően a további növekedést és fejlesztést szolgálja majd, ami még jövedelmezőbbé teheti a két cég gazdálkodását.

Még 2020. december 9-én történt, hogy két új társaságban szerzett magának tulajdonrészt Mészáros Lőrinc, így a Gyógyító Magyarok Kft.-ben és a Fájdalom-ambulancia Kft.-ben egyaránt 24,7-24,7 százalékos részesedéssel rendelkezik Deák Gábor és a Momet Kft. mellett.

  • Az éves beszámoló szerint a Fájdalom-ambulancia Kft.-nél kiugró bővülés történt tavaly, előző évi árbevételüket ugyanis több mint az ötszörösére növelték: 363 millió után 1,8 milliárdot könyveltek el. A portál szerint a nagy növekedés egyik magyarázata a koronavírus-járvánnyal lehet összefüggésben, mivel COVID-19 szűrőállomást üzemeltet a cég. A 2019-es 4,3 millió forint után 55-ször nagyobb profitot realizáltak tavaly, 238 millió forintot. Ebből 124,02 millió forint osztalék kifizetését határozták el a tulajdonosok, amiből Mészáros Lőrinc tulajdonrésze alapján 30,6 milliót kaphat.
  • A Gyógyító Magyarok Kft. 2020-ban az előző évi dupláját könyvelhette el árbevételként, 256 millió forint után 551 milliót, és 142,5 millió forint tiszta nyereséggel zárta 2020-at, az előző évi 42 millió forint után. Az előző évek eredménytartalékait is felhasználva a cégből 225,02 millió forint osztalékot vettek ki a taggyűlési jegyzőkönyv tanúsága szerint, amiből a Mészáros Lőrincre eső rész 55,5 millió forint.

A cikkben azt is írják, hogy a Fájdalom-ambulancia Kft., a Gyógyító Magyarok Kft., valamint a Momet Kft. üzletrészeire egy 2021. február 3-án kötött szerződés alapján 3,3 milliárd forintos zálogjogot jegyzett be az MKB Bank. Vagyis a Mészáros Lőrinc kisebbségi tulajdonába kerülő cégcsoport a kisebbségi tulajdonos bankjától kapott jelentős kölcsönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik