Mohos Márton / 24.hu
Gazdaság

Így lesznek nyitva az üzletek húsvétkor

Okosan kell vásárolnunk a hosszú hétvégére, figyelembe véve azt is, hogy továbbra is tombol a koronavírus-járvány, kerülnünk kell a rohamot, és ügyelnünk kell a távolságtartásra is.

Általános rend szerint az előttünk álló négy napos hosszú hétvégéből három napon lesznek zárva az üzletek, nagypénteken, azaz április 2-án, valamint húsvét vasárnap és hétfőn, vagyis április 4-5-én nem nyithatnak ki. Aki még nem vásárolt be, és muszáj neki, az csütörtökön vagy szombaton tudja megejteni a beszerzést. Bár a vendégjárások mellőzésére kértek minket ezen a húsvéton, az üzletláncok az idén is rohamra számítanak.

Az élelmiszert áruló üzletek zöme, és a nagy üzletláncok szombat (április 3-a) kivételével mind zárva lesznek a hosszú hétvégén és legközelebb kedden (április 6-án) tárják majd ki újra kapuikat a vásárlók előtt. A nyitvatartás szombaton és kedden a szokásos rend szerint várható, a Tescónál, az Aldinál, a Lidlnél, a Sparnál, az Auchannál, a Pennynél, a Metrónál, a Coopnál, Reálnál és a CBA-knál is. A háromnapos zárvatartás alól kivételek lehetnek a benzinkutakon található shopok.

Húsvétra még érvényes, hogy az üzleteknek legkésőbb este hétkor be kell zárniuk, mert nyolctól kijárási korlátozás van. És az is, ahogy március 8-a óta megszokhattuk, hogy az üzletek jó része nem lehet nyitva, kivéve a jogszabályban nevesített üzleteket, köztük például a patikákat, az élelmiszerboltokat, a drogériákat és a benzinkutakat.

A nyitás és a lazítás csak húsvét után, illetve a beadott 2,5 millió oltást követően jöhet, április 8-ig még fenntartotta a kormány a védelmi intézkedéseket.

Ajánlott videó