Gazdaság

Már nem vizsgálja a NAV L. Simonék panziópénzeit

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Az adóhatóság szerint az elnyert támogatások összértéke csekély volt.

A Blikk szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megszüntette az L. Simon László egykori cégének panziótámogatásai miatt indított nyomozást, ami azért indult, mert a lap korábbi cikke alapján Vadai Ágnes (DK) rákérdezett Polt Péter legfőbb ügyésznél az ügyre, aki ezt feljelentésként értékelte.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, „valóban mesterségesen teremtették-e meg a Bikavölgyi Panzió Kft. pályázaton való indulási jogát”, hogy kétszer is elnyerhesse az állami támogatást (először 45,5 milliót, majd 4 millió forintot).

A Blikk szerint az adóhatóság azzal indokolta a költségvetési csalás gyanújával indult eljárás megszüntetését, hogy a két támogatás összértéke nem érte el a 200 ezer eurót (70 millió forint). Az uniós versenyjog szerint ez csekély összegű támogatás, ezért pályázhattak kétszer is a Magyar Turisztikai Ügynökségnél panziófejlesztésre.

A NAV szerint a cégnél az sem jelentett gondot, hogy a pályázaton legfeljebb 16 férőhelyes panziók igényelhettek támogatást, az apartmanház ugyanis hiába van egy címen a 39 férőhelyes panzióval, azt külön nyilvántartásba vetették a gárdonyi önkormányzatnál.

A panziót működtető cégnek egyébként a fideszes politikus már nem a tulajdonosa, korábban L. Simon László jelezte is, hogy felesége vállalkozásához semmi köze, neje pedig nem közszereplő.

Kapcsolódó
L. Simon László felesége állami támogatásból fejleszti panzióját
45 millió forint jut az agárdi panziót működtető, veszteséges cégnek, amelyben tavalyig a fideszes politikus is tulajdonos volt. A család régóta jó barátságot ápol a közpénzzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik