Belföld

Blikk: milliókat kaszáltak L. Simon Lászlóék egy sima trükkel

Mi is többször beszámoltunk azokról az állami támogatásokról, amelyeket L. Simon László és családja kapott, de most egy olyan esetről számolt be a Blikk, ami nemcsak ezért érdemli meg a figyelmet.

A lap cikke szerint L. Simon László fideszes képviselő tavaly 45,5 millió forintot nyert el panziófejlesztésre a Kisfaludy-pályázaton, de a képviselő idén nyáron is indult a kisebb magánszálláshelyek fejlesztésére kiírt állami pályázaton, ahol szobánként maximum 1-1 millió forintos felújítási pénzhez lehetett jutni.

A trükk most jön, ugyanis amíg korábban Simon Panzióként nyertek és a Simon és Simon Kft.-vel pályáztak, azóta, egyszerűen átkeresztelték a szállást Bikavölgyi Panziónak és egy új céggel, a Bikavölgyi Panzió Kft.-vel indultak a pályázaton, amelyen négymillió forintot ítéltek meg nekik.

A Blikk hozzáteszi: ráadásul hiába trükköztek az átnevezésekkel, egyébként sem indulhattak volna a pályázaton, mert a kiírás szerint a legfeljebb nyolc szobával és 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyek jelentkezhettek. A most már Bikavölgyinek hívott panzió pedig ennél jóval nagyobbnak számít: 13 szobájuk és egy hatalmas apartmanjuk van, a saját honlapjuk szerint összesen 39 embert tudnak kényelmesen elszállásolni.

Keresték a politikust, de L. Simon László nem reagált.

L. Simon László felesége állami támogatásból fejleszti panzióját
45 millió forint jut az agárdi panziót működtető, veszteséges cégnek, amelyben tavalyig a fideszes politikus is tulajdonos volt. A család régóta jó barátságot ápol a közpénzzel.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik