Gazdaság

Jó helyzetbe került Matolcsy Ádám cége egy 20 milliárdos állami bútorbeszerzésnél

Getty Images
Getty Images

Újra rámosolygott a szerencse Matolcsy György jegybankelnök fiára, Matolcsy Ádámra. Az érdekeltségébe tartozó Balaton Bútor Kft.-vel is keretszerződést kötött a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság egy hatalmas, hároméves bútorbeszerzésre – derül ki a minap nyilvánosságra került dokumentumokból. Az állam 20 milliárd forintot tervez költeni, és a Balaton Bútor mellett még öt céggel kötöttek keretszerződést. Amikor valamely állami intézménynek a következő három évben bútorra lesz szüksége, akkor már csak ezt a hat céget versenyeztetik egymással.

A Balaton Bútor jó helyről indul, erről az árulkodik, hogy a 20 milliárdos keretösszegű pályázatnál a legjobb pontszámot ez a cég kapta. Nyolc vállalkozást hívott meg ajánlattételre a KEF, ebből heten adtak is be ajánlatot, és egy esett ki a rostán.

Nem tudni tehát még, hogy a 20 milliárdos keretből mennyit húzhat be Matolcsy Ádám érdekeltsége, mindenesetre óriási lehetőséget kapott. A cég 2015-ben került a Matolcsy-fiú érdekeltségébe (a Glamorous Kft.-n keresztül, amelyet két évvel ezelőtt bezárt, most a bútorgyárban 80 százalékos Magyar Stratégiai Zrt.-n keresztül közvetett tulajdonos a jegybankelnök kisebbik fia), az elmúlt években a forgalma nettó másfél milliárd forint körül ingadozott.

Amióta a jegybankelnök fiának érdekeltségébe került a bútorcég, azóta több ízben is közpénzt felhasználó szervezettől nyertek el megbízásokat.

2017-ben

2018-ban

2019-ben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik