Gazdaság

Mészárosék legalább 854 milliót adtak az államkassza helyett sportszervezeteknek

Az Mfor.hu vette észre, hogy több, a Mészáros család érdekeltségében lévő társaság is feltüntette mérlegbeszámolójában, hogy mekkora összeget ajánlottak fel fel TAO-ra. Ezek az összegek az államkassza helyett valamelyik sportszervezet számlájára érkeztek meg.

A lap összesítése szerint a Mészáros család összesen 854 millió forintot irányítottak a büdzsé helyett sportszervezetekhez.

  • A Mészáros Lőrinc gyerekei tulajdonában álló Fejér-B.Á.L Zrt. 88,9 millió forintot adott látvány-csapatsportok támogatása, a Fejér Tervező Kft. pedug 8 millió forinttal járul hozzá egy meg nem nevezett sportszervezet működéséhez.
  • A Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő R-Kord Kft. 261 millió forintot utalt el TAO-támogatásként. Ennek pedig nagyjából fele az, amit az államkasszába utalnak társasági adóként, 132 milliárd forint.
  • A Mészáros és Mészáros Kft. 459,9 millió forintot utalt egy szimpatikus sportszervezet számlájára.

A lap kiemelt: egyelőre nem minden Mészáros-érdekeltség tette közzé az éves beszámolóját mostanáig, sőt, amelyek igen, azok se minden esetben tüntették fel a látvány-csapapsport támogatásra szánt összeget. Így a TAO-ra szánt összeg a mostaninál jóval nagyobb is lehet. Hozzáteszik: hogy Mészáros Lőrinc és a vele szoros üzleti kapcsolatban álló cégek kiknek adják a TAO-támogatást, a korábban kiperelt adatoknak köszönhetően sejthető. Ebből kiindulva a most nyilvánosságra került TAO esetében is alapos feltételezéssel élhetünk, hogy az marad a felcsúti polgármester közelében. Konkrétan a miniszterelnök által alapított és Mészáros Lőrinc elnöklése alatt működő A Felcsúti Utánpótlás-Neveléséért Alapítvány kasszájába vándorolhattak a forintok a költségvetés helyett.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: kilenc év alatt 790 milliárd forint ment az államkassza helyett sportklubokhoz és szövetségekhez.

Felcsút töretlenül szívja fel a közpénzt, de már Orbán másik kedvenc klubját is milliárdos összeggel gazdagítják a cégek
Kilenc év alatt 790 milliárd forint ment az államkassza helyett sportklubokhoz és szövetségekhez. A mostani támogatási időszak újdonsága, hogy a Felcsút mellett immáron a Fehérvár is milliárdos összeget gyűjtött egy év alatt.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik