Belföld

Valamit nagyon titkolnak a felcsúti tao-pénzek kapcsán

Továbbra is titkolja az EMMI a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tao-papírjait, derült ki a tárca parlamenti államtitkárának hétfői válaszából – írja a 444.hu

A DK-s  Varjú László vetette fel a témát a Parlamentben, amikor arról érdeklődött, hogy mikor végeznek a tao-papíros vizsgálattal, esetleg a másolatokat megkaphatják-e. Hogy valamilyen vizsgálat zajlott a minisztériumban, azt a felcsúti focialapítvány korábbi közléséből lehetett tudni, akik azt írták korábban: azért nem tudják teljesíteni DK-s képviselő kérését, mert az EMMI-ben a támogatással kapcsolatban utólagos vizsgálatot rendeltek el.

Most a kérdésre Rétvári Bence államtitkár érdemben nem reagált, de lezárt, befejezett vizsgálódásról beszélt.

Két éve, 2017 novemberében döntött a Demokratikus Koalíció által indított perben a Kúria úgy, hogy a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak be kell mutatnia, hogy milyen szerződéseket kötöttek a társaságiadó-kedvezményekként érkezett összeg egy részéből. Az alapítvány a minisztériumra mutogatott az ügyben, az EMMI azonban nem adja ki az adatokat továbbra se.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik