Gazdaság koronavírus

22 éve nem esett ekkorát a tőzsde, Mészáros és Tiborcz is megütötte a bokáját

Hatalmas mértékben esett ma a magyar tőzsde, a BUX 10,6 százalékos mínuszban is járt már — írta meg a Portfolio. Hozzáteszik: ha az index ilyen szintű eséssel zárna, akkor már beférne a BUX 10 legnagyobb napi esésébe, éppen a hatodik helyre.

Ekkora esésre az 1998-as orosz gazdasági válság óta, tehát 22 éve nem volt példa.

A lap adatai szerint a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Appeninn Nyrt. a tegnapi gyengülés után ma újabb 17,65 százalékot, a Mészáros Lőrinc-féle Opus Nyrt. 16,09 százalékot, míg a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG Nyrt. 13,78 százalékot esett.

Így lett Mészáros Lőrinc közvetítésével ingatlanmogul Tiborcz István
2019-ben még inkább a saját lábára állt a miniszterelnök veje: az üzletember útját állami segítség, állami hitel és Mészáros Lőrinc egyengette.

A Portfolio cikke szerint csütörtök reggel igen jelentős, 5 százalék feletti eséssel vágtak neki a kereskedésnek az európai tőzsdék, miután az USA lezárta Amerikát Európa előtt. A durva esés ezután tovább fokozódott, a DAX 7 százalékos mínuszban is járt ma délelőtt. A kontinens irányadó részvényindexei a délelőtt második felében napi mélypontjaik közelében járnak, a CAC40 6 százalékos esése mellett a DAX 6,5 százalékkal került lejjebb.

Kiemelt kép: Burger Barna/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik