Gazdaság

8 órán át lezárják az új Puskás Aréna környékét

Forgalomkorlátozásra kell számítani ma Budapesten, a Puskás Aréna környékén. A stadion megnyitójára, a Magyarország-Uruguay mérkőzésre közel hetvenezer szurkolót várnak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a metró és az 1-es villamos igénybevételét javasolja.

Lezárás:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 15 órától 23 óráig lezárják a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között, a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között, továbbá az Ifjúság útját. Lezárásra kell számítani az Istvánmezei út, a Cházár András utca és a Verseny utca egy-egy szakaszán is – írja az MTI.

A Thököly út, a Hungária körút és a Kerepesi út által határolt területre csak az ott lakók hajthatnak be. Emellett ma 7 órától 23 óráig tilos megállni a környéken.

Tömegközlekedés:

A BKK a közleményében azt írta: a stadion bejáratai a Dózsa György út és a Stefánia út felől érhetők el. A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért arra kérik a szurkolókat, hogy semmiképp se autóval közelítsék meg a stadiont, hanem a közösségi közlekedést vegyék igénybe, a társaság sűrűbben indítja majd járatait.

A megszokottnál lényegesen gyakrabban jár majd a 2-es és 4-es metró, az 1-es villamos, sűrűbben indul a 7E autóbusz, a 178-as buszjárat útvonalát Pesten a Bosnyák térig meghosszabbítják, emellett ideiglenesen minden Thököly úton közlekedő busz megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia útnál is.

A forgalomkorlátozások miatt egyes járatok – 30-as, 95-ös és 130-as autóbusz, 75-ös és 77-es trolibusz – útvonala megváltozhat előreláthatóan 15 órától az utolsó járatok indulásáig.

Fizetés, tárgyak:

Parkolóhely alig lesz, ezért tömegközlekedéssel tanácsos menni. És figyeljenek arra, hogy készpénzzel nem lehet fizetni az új stadionban, esernyőt nem lehet bevinni, és A4 méretűnél nagyobb táskát, szatyrot sem.

Kiemelt kép: Budapest, 2019. november 8.A 68 ezer nézőt befogadó új Puskás Ferenc Stadion esti kivilágításban. 2019 november 15.-én este Magyarország – Uruguay mérkőzéssel és Gera búcsúztatásával nyitja kapuit a Puskás Aréna. MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik