Belföld

A Puskás Aréna menedzsmentje elfelejtett szólni 68 ezer nézőnek: nincs parkolóhely

A belépők a  jegyértékesítés első napjaiban, még októberben elfogytak a Puskás Ferenc Stadion nyitómeccsére, a pénteki Magyarország-Uruguay mérkőzésre. Az új aréna vezetése azonban elfelejtett tájékoztatót mellékelni a jegyekhez a várható közlekedési fennakadásokról.

A jegyeladások alapján várt 68 ezer néző nem kapott információt arról sem, hogy a stadion mellett csekély a parkolóhelyek száma, ezért nem érdemes autóval megközelíteni a helyszínt, és arról sem, hogy a gépkocsik helyett milyen tömegközlekedési eszközök és útvonalak használatát ajánlják. A november 15-i meccs előtt kedden Horváth Csaba zuglói polgármester hívta fel a figyelmet a várható közlekedési káoszra.

Horváth szerint már a stadion kivitelezése idején jelezték a beruházónak, hogy a létesítmény nagyságához és várható látogatottságához képest nagyon kevés parkoló épült: egy 500 férőhelyes „VIP-parkoló” a 68 ezres nézőszám ellenére.

A polgármester azt kéri, hogy mindenki közösségi közlekedéssel érkezzen a megnyitóra, illetve az azt követő mérkőzésre, mert a stadion környéke péntek 15 órától éjfélig hermetikusan le lesz zárva. Ez azt jelenti, hogy még az ott lakók sem tudnak majd ki- vagy behajtani a lezárt területre – olvasható a zuglo.hu-n.

A 68 ezres nézősereg oda- és visszaszállítását a BKV sűrített járatokkal fogja biztosítani. A polgármester tájékoztatása szerint a Kerepesi út – Dózsa György út – Thököly út – Hungária körút által határolt területen belül a gyalogos forgalmat nem gátolják majd, a nézőknek mindössze az ilyenkor szokásos biztonsági ellenőrzésekre kell majd számítaniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik