Gazdaság

Törvénysértően állították le a nyomozást Farkas Flórián emberének lakásügyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság két hét alatt kivizsgálta, és gyorsan, még az önkormányzati választás előtt le is zárta a nyomozást Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő és romaügyi főfelelős szolnoki szövetségese, Kozák Ferenc lakásügyében. A kecskeméti ügyészség szerint azonban rendőrök nem folytattak le teljes körű nyomozást, ezért törvénysértő volt a vizsgálat megszüntetéséről hozott határozat. Az ügyészség november 6-án elrendelte, hogy felderítési szakaszban folytatódjon a büntetőeljárás.

Szeptember közepén derült ki, hogy a Lungo Dromot erősítő Kozák Ferenc egy 72 négyzetméteres lakást kapott a szolnoki Fidesz-többségű önkormányzattól. A 24.hu írta meg, hogy a helyi választási kampányban is tevékeny részt vállaló roma nemzetiségi elnök nagyon jutányos áron jutott hozzá az ingatlanhoz: a belvárosi lakás alig került többe 4 millió forintnál. Kozák biztosan jól járt, hiszen a lakást néhány nap eltelte után jelentős felárral továbbértékesítette. Az önkormányzat nem volt hajlandó kiadni az adásvétel alapját képező értékbecslést.

Az ellenzék polgármester-jelöltje, Radócz Zoltán jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést az ügyben. A nyomozást megszüntető határozat miatt is ő fordult az ügyészséghez.

Szolnokon az önkormányzati választáson Szalay Ferenc fideszes polgármester megtarthatta posztját, de a testületben tíz-hét arányban az ellenzék került többségbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik