Gazdaság

A Mészárossal üzletelő szállodamilliárdos fér hozzá az értékes visegrádi termálvízhez

Ugyanannak a kormányközeli tulajdonosi körnek lett hozzáférése a rendkívül értékes lepencei K7-es termálkúthoz Visegrádon, mint amelyik a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programból is közel 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatoni és tokaji szállodák építésére – derül ki a visegrádi képviselő-testület ülésinek jegyzőkönyvéből, amelyet a napi.hu vett észre.

Szepesi Richárdról beszélünk a visegrádi termálkút esetében. Ő Matolcsy György egykori bizalmasának, Nagy Rózának a veje, többször üzletelt Mészáros Lőrinccel, dobermanntenyésztőből lett szállodamilliárdos. Portrénk róla:

Dobermanntenyésztőből lett szállodakirály a Mészárossal üzletelő Szepesi Richárd
Jól házasodott, „igazi tőkéje Nagy Róza”, Matolcsy korábbi bizalmasa. Több mint kétmilliárdnyi EU-s pénzt nyert el, üzletelt már Mészáros Lőrinccel, termálvizet biztosít Tiborc közeli szállodának, cserébe 2 milliárdot kap az államtól. 30 napon belül négy új céget alapított. Portré Szepesi Richárdról.

A mostani ügyletnél Szepesi cége, a Visegrád Lepence Völgy Strandfürdő Kft. kapott hozzáférést a rendkívül értékes visegrádi termálbázishoz.

Az ügyletnek (amelyben igazából Szepesi egyik cége adja át a jogot a másiknak, de kellett hozzá az önkormányzat jóváhagyása is) az az érdekessége, hogy szeptember közepén döntött erről a visegrádi képviselő-testület, a polgármestert felhatalmazták az azonnali szerződéskötésre, az megtörtént, csak aztán az önkormányzati választáson a választók elzavarták a posztjáról a polgármestert.

Nagyon értékes termálvízről van szó, amit jól mutat, hogy a Thermal Hotel Visegrád is innen kapja a vizet, valamint a Visegrádi Ásványvíz is az ország legmélyebb kútjából nyeri az ásványi anyagokban gazdag vizét. Sőt, a helyi kórház is ezt a termálvizet használja.

A lap visegrádi informátorai szerint nagyon jól előkészített beruházásról van szó:

előbb a strand készülhet el, majd később egy luxusszálloda is. Utóbbi esetében segítség lehet, hogy a turisztikai ágazat kormányzati szervezete, a Magyar Turisztikai Ügynökség sem lazsál, hiszen tart a Kisfaludy program: január közepétől február végéig lehetett pályázni – az első ütemben szállodák létesítésére – a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben. A lepencei strand és szálloda beruházói forrásunk szerint tökéletesen felmérték a helyi viszonyokat, legalább két éve jelen vannak Visegrádon, még a témában tartott közmeghallgatáson is részt vettek. Az ügynökség azonban még nem hirdetett eredményt, ellenben a lepencei strand újjáépítésére 2 milliárd forintot szavazott meg az Orbán-kormány. A területen azonban eddig semmi sem történt.

Kiemelt képünkön a Bambara Hotel Premium Felsőtárkány medencéje látható. Ez is Szepesihez köthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik