Gazdaság

Münchenbe igazol a Budapest Airport vezére

Év végén távozik posztjáról Jost Lammers.

A Budapest Airport vezérigazgatója 2020-tól a müncheni repülőtér vezetője lesz. Az MTI az Airportal.hu szaklap alapján azt írta, ezt Albert Füracker, a német repülőteret 51 százalékban tulajdonló Bajorország pénzügyminisztere jelentette be. Jost Lammers mandátuma öt évre szól. Kinevezését a repülőtér üzemeltetője a felügyelőbizottság hétfői ülése után hozta nyilvánosságra.

Jost Lammers 2007 óta a Budapest Airport vezérigazgatója, korábban a düsseldorfi repülőtéren a földi kiszolgáló vállalat és az athéni repülőtér vezetőségében dolgozott.

A müncheni Franz Josef Strauss Nemzetközi Repülőtér Európa egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő légikikötője, tavaly 46 milliós utasforgalmat bonyolított.

Az Airportal.hu emlékeztet rá, hogy júniusban Jost Lammerst választotta elnökévé az európai repterek kereskedelmi szövetsége, az Airports Council International Europe (ACI Europe) a szervezet éves közgyűlésén.

A Budapest Airport július 1-től több vezetőjét is lecserélte, miután a reptér működését komoly bírálatok érték kormányoldalról az elmúlt időszakban.

Lecserélik a Budapest Airport szóvivőjét
Hardy Mihály helyére a Nemzeti Lovasakadémia igazgatója érkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik