Belföld

Kiakadt a budapesti reptér állapotán a helyettes államtitkár

Néhány napja mutatta be új, bud:plus elnevezésű programját a Budapest Airport. A reptérüzemeltető által tervezett új terminál 2024-es felépítéséig, körülbelül 70 átmeneti intézkedéssel enyhítené a Budapest Airport az elmúlt hónapokban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljain fokozódóan tapasztalható tumultuson, és javítanák az utazás élményét.

A tervekről az Airportal írt cikket, melyre Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára levélben reagált a portálnak.

Schneller Domonkos levelében lesújtó, áldatlan, Európához nem méltó állapotokról ír. 

Tisztaság, csápra tett repülőgépek, kulturált és gyors beléptetés, vagyonbiztonság, új utasmóló, cargo, biztonságos parkolás, és még egy vadiúj terminált is kapunk. Higgyük el, hiszen… de miért is? – írja a tervekről.

A wc-k rossz állapota után pedig arra jut:

Nekünk bádogváros, karám jár, folyamatos és bosszantó zsúfoltság mindenütt. Nekünk babakocsival vagy csomagokkal is csak a lépcsőzés jár a karámig vagy a karámtól a kijáratig, se lift, se mozgólépcső, ahogy bárhol Európában. Nekünk kerozingőzös várakozás a tűző napon, csapó eső és tumultus jár, meg kiabálás, az jár. Hallottunk már olyat máskor is persze, hogy nekünk minőségben kevesebb is elég.

A teljes bejegyzés az Airportál oldalán olvasható.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik