Gazdaság

48 családnál kapcsolták ki a vizet a legnagyobb kánikulában

A hőségriadó idején, a kánikulában kapcsolta ki 48 családnál a vizet a Nyírségvíz Zrt. – mondta el az Indexnek Glonczi László, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnöke.

A szolgáltató a felhalmozódott közüzemi tartozások miatt rendelte el csütörtök délelőtt a kikapcsolást a nyíregyházi Huszártelepen, ahol roma családok laknak. Sok helyen 3-4 gyerek is van, de van itt egy végstádiumban lévő daganatos beteg is – mondta Glonczi a portálnak. A jogvédő szervezet elnöke nem a tartozásokat vitatja, szerinte azonban más megoldást is választhatott volna a szolgáltató. Olyanoknál is kikapcsolták egyébként a vizet, akiknél előzetesen csak korlátozásról volt szó. Akik kisebb tartozásukat gyorsan rendezték, azoknál is csak 48 óra múlva kapcsolhatják vissza a vízszolgáltatást.

A szabályozás amúgy azt mondja, ha valahol közüzemi tartozás miatt kikapcsolják a vizet, és az érintett lakók 150 méteren belül nem érnek el közkutat, ebben az esetben lajtoskocsival vagy más módon kell biztosítani számukra vizet. A környéken csak 2 közkút van. Most vannak olyan családok a telepen, akiknek 200-300 métert kell gyalogolniuk a kutakhoz, lajtoskocsik pedig nem voltak Glonczi László szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik