Belföld

Ismét mindenkinél van víz Nyíradonyban

Hétfőn írtuk meg, hogy három utcában, huszonegy családnál zárta el a vizet a Tiszamenti Regionális Vízművek azután, hogy a lakók nem tudták fizetni a számlákat. A tartozások 100-500 ezer forint között mozognak. A családok – köztük idősek és gyerekek – aznap maradtak ivóvíz nélkül, amikor az országos tiszti főorvos az egész országra hőségriasztást adott ki.

Szerda este közleményt adott ki az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetsége, amelyben azt írták, hogy kora délután megjelentek a munkagépek, és visszakötötték minden háztartásba a vizet.

A közlemény szerint Kunhalmi Ágnes MSZP-s választmányi elnök és Gurmai Zita országgyűlési képviselővel együtt haladéktalanul írásban a belügyminiszterhez és az ügyben illetékes szervezetekhez fordultak és azonnali intézkedést kértek.

Sztancs Tibor alpolgármester korábban azt mondta, hogy az érintett utcák környéken három utcai csap is van, az önkormányzat pedig ásványvizet adott az embereknek. Mezei-Czifra Bernadett jegyző pedig úgy nyilatkozott, hogy a családokat többször figyelmeztették a tartozásra, részletfizetést is ajánlottak, de nem kaptak választ.

Az MSZP szerdai közleményében az áll, hogy a közeljövőben minden érintettel a vízmű megállapodik a tartozás részletekben történő fizetéséről.

Kiemelt kép: Europress/FrankHoermann/SVEN SIMON/SVEN SIMON/DPA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik