Gazdaság

Mészáros cége kaszál az állami Eximbank tenderén

A 4iG Nyrt. rendkívüli közleményt adott ki, melyben tudatja, hogy nyert az állami tulajdonú Eximbank közbeszerzési pályázatán. Így a Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos érdekeltségébe tartozó informatikai cég adhat fejlesztési tanácsokat, szakértői támogatást a kormány bankjának az uniós forrásból finanszírozott szoftverfejlesztési projektek megvalósításához.

A munka két részből áll, az egyikért nettó 315 246 400 forintot számlázhat majd a 4iG, a másikért pedig nettó 372 985 920 forintot, így a két szerződés összege együtt nettó 688 232 320 forint.

A 4iG-ben tavaly június elején szerzett többségi tulajdont a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus, és már nyereségesre is fordult a cég. A társaság nyert a Dohánytermék Azonosító Kibocsátó Informatikai Rendszer felállítására és ötéves üzemeletetésére kiírt mintegy négymilliárd forintos közbeszerzésen is nemrégiben, egy konzorcium tagjaként, és a Szerencsejáték Zrt. is velük szerződött, 388 millió forintért. Az országos jegyrendszer elkészítésében is szerepet kaphat a 4iG.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik