Gazdaság

Mészáros kezében nyereségesre fordult a 4iG

Osztalékfizetést még nem javasol az igazgatóság.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 4iG Nyrt. igazgatósága azt javasolja az április 25-re összehívott éves rendes közgyűlésnek, hogy a társaság a 2018-as üzleti év után ne fizessen osztalékot – írja az MTI a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési előterjesztésre hivatkozva.

A társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok szerinti egyedi éves beszámolóját 3,794 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 2,628 milliárd forint saját tőkével és 25,6 millió forint adózott eredménnyel, konszolidált beszámolóját pedig 8,395 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 2,72 milliárd forint saját tőkével és 102 millió forint adózott eredménnyel javasolja elfogadásra az igazgatóság.

Közleményében a társaság kiemelte, hogy az elmúlt három év veszteséges működését követően a 2018-as gazdasági évet nyereséggel zárta.

A 444 emlékeztet: tavaly június elején jelentette be az Opus, hogy többségi tulajdont szerzett az informatikával foglalkozó cégben, amelynek máris jót tett a fél év felcsúti befolyás. A társaság legutóbb a Dohánytermék Azonosító Kibocsátó Informatikai Rendszer felállítására és ötéves üzemeletetésére kiírt közbeszerzést nyerte meg egy konzorcium tagjaként, mintegy négymilliárd forintért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik