Gazdaság

Mészároséktól vesz szerveralkatrészeket az állami légiirányító

A Humansoft Kft. lett a befutó az állami tulajdonban lévő HungaroControl Zrt. közbeszerzési pályázatának egyik részénél, így ők szállíthatják majd az ATM-R szerveralkatrészeket. Nettó 11,3 millió forintos ajánlattal nyertek, hat versenytársukat legyőzve. A teljes tender amúgy nettó 35,5 millió forintos.

A kiíró az ár alapján döntött azzal, hogy a műszaki tartalomban nem lehetett eltérni attól, amit megadtak.

A Humansoft a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 4iG leányvállalata, és közgyűlési meghívójuk szerint  be is akarják olvasztani a céget az anyavállalatba.

A Microsoft sajtóinformációk szerint korrupciógyanús állami megrendelések miatt szakította meg az üzleti kapcsolatot több céggel, köztük a 4iG leányával.

Ami nem jó a Microsoftnak, az jó Mészáros Lőrincnek
Bár a Microsoft bolhás kutyaként rázta le magáról a 4iG leányvállalatát, Mészáros meglátta a cégcsoportban a fantáziát. Naná, hogy máris keresett vele. Az igazgatótanácsba egy Tiborcz-közeliként emlegetett potentát is bekerült.

A Humansoft az Opten adatai szerint 2016-ról 2017-re 2 milliárd forinttal, 15,6 milliárd forintra növelte árbevételét, miközben adózott eredménye 129 millió forintról 16 millió forintra zsugorodott.

Fotó: Science Photo Library / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik