Gazdaság

Mészáros gyerekei 43 százalékkal drágábban is nyertek

A becsült árnál 43 százalékkal többe fog kerülni az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója és bővítése – figyelt fel az uniós közbeszerzési oldalon megjelent hirdetményre az Mfor. Az ajánlatkérő, az érdi önkormányzat nettó 3,79 milliárd forintra saccolta a költségeket, a gyakorlatban azonban kiderült, az építőiparra jellemző brutális áremelkedés itt is megmutatkozik. A legjobb és legalacsonyabb ellenértékű ajánlat is ennél jóval magasabb volt, ám mégis elfogadható az önkormányzat számára.

A Mészáros Lőrinc gyerekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Kft. nyertes ajánlata nettó 5,44 milliárd forintról szólt. A Fejér-B.Á.L. nem egyedül fog dolgozni a sportiskola rekonstrukcióján és bővítésén. Számos munkát kiadnak alvállalkozónak, egyebek mellett az épületgépészeti, bontási, bádogozási, kertépítési munkákat is. A beruházás során teljesen megújul a létesítmény.

Tavaly nyáron írtuk:

Mészárosék 1,2 milliárdnyi munkát nyertek el minden munkanap a választás óta
Minden eddigi rekordját megdöntheti a felcsúti vállalkozódinasztia. Csak közbeszerzésekből 228,8 milliárdnyi landolt náluk az idén.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik