Gazdaság

Az év hetedik napján behúzott egy állami munkát Mészáros veje

730 millió forintért fejleszeti a Szombathelyi Sportligetet a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. és a Homlok Építő Zrt. a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint. A cégek többek között a Sportliget már meglévő, három kispályás focipályáját és egy teniszpályáját újítják fel és bővítik, a közelükben piknikező területet alakítanak ki, valamint új kosárlabda pályát építenek. A nyílt közbeszerzési eljárás második részében a Homlok Építő Zrt. már egyedül futott be: 27,2 millió forintért építenek gyalogoshidat az Aranypatakra. Mindkét szerződést idén január 7-én kötötték meg.

A Homlok Építő Zrt.-t 2016-ban alapította Homlok Zsolt, aki 2017-ben kötött házasságot Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállakozó lányával, Ágnessel. Az üzletember egyik érdekeltsége 2018 nyarán apósával együtt nyert el 23 milliárd forintos vasútépítési megbízást.

Férjhez ment Mészáros Lőrinc lánya
A felcsúti milliárdos kisebbik lánya üzleti érdekeltségén keresztül tudatta a világgal, hogy megváltozott a családi állapota.

Homlok Zsoltot 2016 szeptemberében menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról. Korábban éppen a Homlok vezette cég kapott megbízást a felcsúti kisvasút építésére, a dél-balatoni vasút 100 milliárd forintos megaberuházásában pedig konzorciumi társa volt Mészáros cégének, az R-Kord Kft.-nek. Távozása után hozta létre a Homlok Építő Zrt.-t.

Kiemelt kép: Homlok Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. ügyvezető igazgatójaként beszédet mond a cég csarnokátadó ünnepségén Celldömölkön november 28-án. MTI Fotó: Büki László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik