Gazdaság

Garancsi Marketje most 930 milliós kórházépítést húzott be

A Budapesti Szent Ferenc Kórház új, közel nulla energiaigényű kétszintes (+ pince) épületének teljes körű befejező építőmesteri, szakipari és szakági munkáját nyerte el legújabban a miniszterelnök kötélbarátja, Garancsi István cége, a Market Zrt., négy versenytársát utasítva maga mögé. Ráadásul jóval olcsóbban dolgoznak majd, mint azt a kórház becsülte, nettó 1,5 milliárd forint helyett nettó 930 millióból hozzák ki ajánlatuk szerint a teljesítést. Az ár amúgy 70 százalékban volt döntő szempont, a maradék harminc a minőségé volt. A finanszírozáshoz uniós forrást is felhasználnak.

A kórház a három Országos Rehabilitációs Központ egyikeként jogszabályban meghatározott egyházi jogon az egész ország területéről láthatja és látja el az infarktuson, érműtéteken, koszorúér- és billentyűér-műtéteken átesett, szívelégtelen, ritmuszavarokban szenvedő, pacemaker- és reszinkronizációs terápián átesett betegek esemény utáni tervezett rehabilitációját.

A Market Zrt. tavalyi éve igen jól sikerült: 20 milliárd forinttal növelték bevételüket, és az osztalékukat is megduplázták. A Market neve rengeteg beruházásnál szerepel, ők építenek például stadiont az egyháznak Szegeden, jegyzik a diósgyőri stadiont, övék lett a Kopaszi-gát irodaépítési projektje és a vizes világbajnokság építkezéseinek oroszlánrészét is ők vitték el. De a többször drágult Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportcsarnokának beruházása is az övék lett.

Fotó: Beliczay László / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik