Gazdaság

Már egymilliárddal drágult a közszolgálati egyetem új sportcsarnoka

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportcsarnokának beruházása ismét drágul, derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztató hirdetményéből. A szerződést eredetileg nettó 5,3 milliárd forintos összegre kötötték meg. Ehhez tavaly októberben hozzácsaptak még 300 milliót:

300 millió forinttal drágult a közszolgálati egyetem sportcsarnoka
Így már 5 és fél milliárd forint felett járnak a költségek.

Most pedig újabb, csaknem 685 millióval drágult a beruházás, így összességében már több mint egymilliárd forinttal kerül többe, mint eredetileg. Azaz a végszámla a jelen állás szerint 6 297 201 705 forintról fog szólni, nettóban.

A drágulást most is kiegészítő munkálatokkal magyarázták. Hivatkoznak arra, hogy a kormányhatározat szerint a lakosság számára is használható szabadidős és sportterületet kell kialakítani. És hogy az Orczy-kert rekonstrukciójának folytatásaként megújul és modern sporteszközökkel bővül az Orczy-kerthez kapcsolódó, közhasználatban lévő, a felújítást követően is ingyenesen használható szabadidős terület.

A szerződést az Orbán Viktor miniszterelnök kötélbarátjaként is emlegetett Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. nyerte el, és a sportközpont mellett hallgatói központot, szabadtéri sportpályákat és akadálypályát is építenek. A Market neve rengeteg beruházásnál szerepel, ők építenek például stadiont az egyháznak Szegeden, jegyzik a diósgyőri stadiont, övék lett a Kopaszi-gát irodaépítési projektje és a vizes világbajnokság építkezéseinek oroszlánrészét is ők vitték el.

Kiemelt kép: MTI/Balaton József

Ajánlott videó

Olvasói sztorik