Gazdaság

50 millióért vásárol szlovák nápolyit a vérellátó

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) 940 000 darab legalább 25, legfeljebb 50 grammos ostyaszeletet rendelt meg. Ha nem lenne elég ez a mennyiség, a vérellátó maximum 30 százalékkal megfejelheti. Hogy milyen ízű krémmel töltik az édességet, az nem volt szempont nekik, viszont az igen, hogy ropogós legyen a nápolyi. És fontos volt még, hogy mennyi energia, zsír, szénhidrát és cukor lehet benne. Feltesszük, a jövőbeni véradók kapnak majd egy-egy jutalomszeletet. Az OVSZ honlapján ugyanis azt láttuk, hogy mindig igyekeznek valami kis ajándékkal, például kézkrémmel, kuponokkal, kertészkedési csomaggal stb. megköszönni, hogy segítettek.

Évente összesen 400 ezer egység vért vesznek le egyébként a véradóktól, szóval ha mindenki egy szelet ostyát kap, akkor bő két évre lehet elég a megrendelt mennyiség.

A nápolyi tömege és összetétele 10-10 százalékban volt döntő, az ára 80 százalékban. A megrendelés értékének becslésére nem vállalkoztak anno, 1 forintot írtak. Végül a nyertes I.D.C Hungária Zrt. kis híján 50 millió forintért vállalta el az ostyarendelést. Így 53 forintba fog kerülni egy-egy szelet. Az I.D.C. Szlovákia legnagyobb édesipari-termékek gyártója (I.D.C. Holding a.s.), ennek leányvállalata a magyar cég, amely az anyavállalat termékeinek kizárólagos forgalmazója Magyarország területén.

Kiemelt kép: Romain Fellens / DPA AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik