Gazdaság

Ismét óriásit kaszált közbeszerzésen Pintér volt cége

Összesen nettó 7400 millió forintot nyert közbeszerzésen Pintér Sándor belügyminiszter volt cége egy konzorciumban őrző-védő feladatok ellátására. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiválasztott cégek szinte az egész országban végezhetik állami közlekedési vállalatok vagyonvédelmét. A kiírás szerint a szolgáltatásokat öt állami cégnek kell teljesíteni, mindegyiken ugyanaz a pályázói kör futott be.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ), a MON-DA Kft., az ELIT SECURITY GROUP Kft., az MPT Security Kft., az NG 12 Kft., és a SECURIMASTER Kft. együttes ajánlattevőként nyerték a részenként kiírt közbeszerzéseket.

A CBSZ-t egészen a 2010-es választásokig jelenlegi belügyminiszter tulajdonolta. A kormányváltás után az addig is a piac meghatározó szereplőjének számító társaság több állami megbízást is kapott, köztük a Magyar Villamos Művektől, a Magyar Fejlesztési Banktól, a Szerencsejáték Zrt.-től, a Terror Háza Múzeumtól, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságtól és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által kiírt közbeszerzést például úgy nyerte meg a CBSZ, hogy az eljárásból kizártak három olyan pályázót, amelyek a fürdőcég szerint “kirívóan olcsó” ajánlatokat adtak be, így a versenyben maradt legdrágább ajánlattal lettek befutók.

A CBSZ-et a választások előtt adta el Pintér Sándor egy Prostasia Zrt. nevű cégnek, amelyet 2010 januárjában alapítottak ötmillió forintos jegyzett tőkével. A Prostasia akkori tulajdonosa egy Kántor Tibor nevű férfi volt, aki Pintér közvetlen munkatársaként a CBSZ igazgatósági tagja volt egy időben. A Prostasia jelenlegi, egyedüli tulajdonosa (2017-től) Szabó Péter, aki szintén Pintér közvetlen munkatársa, a CBSZ igazgatósági tagja volt, az Opten céginformációs rendszere szerint. 2017-es beszámolót a cég még nem adott le.

Az egyik nyertes, a MON-DA Kft. ráadásul szintén CBSZ, azaz Prostasia, azaz Szabó tulajdonában van, így a 7400 milliót visszaosztva az öt nyertes között, átlagosan 1480 millió forint üti Pintér egykori közvetlen munkatársának markát.

pintér sándor (Array)
Versenytárs nélkül nyert újabb közbeszerzést Pintér volt cége
Többek között a Bálna épületét fogják őrizni.
pinter-sandor(1)(210x140)(5).jpg (pintér sándor)
Újabb gigatendert nyert Pintér Sándor belügyminiszter volt cége
Három évre négy biztonsági cég nyert 26 milliárd forintos munkát az államtól. De vihetnek ennél többet is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik