Gazdaság

Újabb gigatendert nyert Pintér Sándor belügyminiszter volt cége

pinter-sandor(1)(210x140)(5).jpg (pintér sándor)
pinter-sandor(1)(210x140)(5).jpg (pintér sándor)
Három évre négy biztonsági cég nyert 26 milliárd forintos munkát az államtól. De vihetnek ennél többet is.

Összesen 26 milliárd forintos megrendelést nyert el a Civil Biztonsági Zrt., a Valton-Sec Kft., a Hunex Team Kft. és a PMF Biztonsági Szolgáltató Kft. Három éves keretszerződést köthettek a költségvetési szervek, illetve a rendszerhez csatlakozó önkormányzatok központosított beszerzéseit végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal.

Ennek alapján a kiválasztott cégek a főigazgatóság üzemeltetési- ellátási körébe tartozó ingatlanok őrzését, recepciós szolgálatát végezhetik majd. A közbeszerzési hirdetmény szerint a teljesítés fő helyszíne jelenleg Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Sopron, Kecskemét, Szeged és Gödöllő.

A gigaszerződés három évre szól, de sem ez, sem az összeg nincs kőbe vésve. Az őrzendő ingatlanok száma változhat új épületek bevonásával, mások pedig kikerülhetnek a főigazgatóság üzemeltetési köréből. A közbeszerzési eredménytájékoztató az előbbi esetre +30 százalékos feladatnövekedést enged meg. A szerződés pedig meghosszabbítható, ha a 36. hónap végére nem merül ki a 26 milliárdos keret, akkor legfeljebb 12 hónapra meghosszabbíthatja a szerződést.

A méretes tender nyertesei közül  a Civil Biztonsági Zrt. 2010-ig Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter érdekeltségében állt, a Valton-Sec Kft.-t pedig a kormány kedvenc biztonsági cégeként emlegetik. A legutóbbi trófeáinak egyike a vizes vb volt, amelynek eseményeit a Valton mintegy egymilliárd forintért biztosította. Sőt, az őrző-védő vállalkozás egyik tulajdonosának, Varga Lajosnak a társasága, a Luxury Limousine Service Kft. fuvarozta a világbajnokság VIP-vendégeit fuvarozták.

Korábban arról írtunk, hogy Pintér Sándor másik volt cége versenytárs nélkül nyert egy másik őrzési tenderen:

pintér sándor (Array)
Versenytárs nélkül nyert újabb közbeszerzést Pintér volt cége
Többek között a Bálna épületét fogják őrizni.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik