Gazdaság

Mészáros Lőrinccel ritkán fordul elő ilyesmi

Meszaros-Lorinc(430x286)(1).jpg (mészáros lőrinc, )
Meszaros-Lorinc(430x286)(1).jpg (mészáros lőrinc, )

Az Átlátszó azt vizsgálta, hogy a leginkább kormányközelinek mondott 10 vállalkozó, illetve vállalkozás közül hányan nyertek közbeszerzéseket áprilisban. Talán el sem hiszi, de csak négyen. És Mészáros Lőrinc nincs is köztük. Meg is állapították, hogy az idei negyedik hónap nehéz lehetett a nemzeti tőkésosztálynak.

Íme, az első három helyezett:

  1. ZÁÉV: a Peresztegi Imre tulajdonában lévő zalaegerszegi építőcég 3,4 milliárd forintért sport- és kulturális központot épít Sárváron az önkormányzat megbízásából. Egy erősebb hónapban ez az összeg csak a hatodik-hetedik helyre lenne elég, de most a lista elejére röpítette a ZÁÉV-ot, jegyzi meg a portál.
  2. Market: a Garancsi István tulajdonában lévő építőipari vállalat 2,2 milliárd forinttal lett a második. A nyerés két tenderből tevődik össze: 644,9 millióért a Fidesz alapítványának (Szövetség a Polgári Magyarországért) megbízásából egy Stefánia úti, műemlék villa (amit 2016-ban egy offshore hátterű cégtől vettek 529 millió forint állami támogatásból) felújítása; és 1,5 milliárd forintért a Kertész Imre Intézet Benczúr utcai székházának renoválása a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) megbízásából.
  3. Varga Károly: a tiszakécskei vállalkozó fő cége, a Hódút Kft. harmadik lett 616,9 millió forinttal: ennyiből építenek utat Debrecenben. A közbeszerzést az önkormányzat írta ki, de az Európai Unió fizeti a “Debrecen déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztése” elnevezésű projekt részeként. A teljes beruházásra a város 4,5 milliárd forint EU-s támogatást kapott, és ehhez 110 millió forint önerőt tesz hozzá.

Ha kíváncsi, kik vannak még benne a top tízben, kattintson!

Kiemelt kép: MTI / Földi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik