Szórakozás

De mi köze Mészáros Lőrincnek Halle Berryhez?

A 2018-as választások hétvégéjén is érdemes kicsit kikapcsolni. Például megnézni, hogy kik azok a külföldi sztárok, akik telibe egyidősek a leghíresebb fideszes, illetve Fidesz-közeli emberekkel. Ezzel együtt pedig az is kiderül, hogy mennyivel sikeresebb életet hoztak össze az elmúlt évek alatt a magyar politikusok, akiket tényleg csak irigyelhetnek Hollywoodban. Bár nyilván Magyarország miniszterelnöke is örült volna, ha megválasztják a legdögösebb pasinak, és lehet, hogy Semjén is kevésbé szeretne vadászni, ha olyan filmekben szerepelt volna, mint a Top Gun.

Orbán Viktor (1963. május 31.) – Brad Pitt (1963. december 19.)

Fotó: MTI/Getty Images

Igen, Orbán Viktor egyidős a színésszel, akit a People magazin kétszer is megválasztott a világ legszexibb emberének. Ha Orbán Amerikába születik, és még időben kedvet kap a színészkedéshez, talán esélye lett volna összejönni Jennifer Anistonnal, majd Angelina Jolie-val is. Helyette Magyarország miniszterelnöke lett, amiről viszont Brad Pitt csúszott le.

Rogán Antal (1972. január 29.) – Eminem  (1972. október 17.)

Fotó: MTI/Getty Images

Amikor Eminem 1999-ben bemutatta My Name Is című számát, Rogán Antalt frakcióvezető-helyettesnek választották, és elvette első feleségét, Sonnevend Alexandrát. 2010-ben pedig, amikor a rapper két Grammy-díjat is nyert, Rogán Antal már második feleségével, Rogán Cecíliával szerepelt a TV2 Mr és Mrs című vetélkedőjében. Persze utóbbi legalább olyan jó buli lehetett, mint egy Grammy-díjátadó.

Lázár János (1975. február 19.) – Bradley Cooper (1975. január 5.)

Fotó: MTI/Getty Images

Bradley Cooper 1999-ben kapta meg első szerepét a Szex és New York egyik epizódjában, amikor Lázár János még parlamenti titkár volt. Nem sokkal később viszont már mindketten elképesztő sikereket értek el magánéletükben: Bradley Coopernek gyereket szült a modell Irina Shayk, Lázár János pedig tudott venni egy svábhegyi lakást és egy szőlőbirtokot is elsőszülött fiának.

Szijjártó Péter (1978. október 30.) – James Franco (1978. április 19.)

Fotó: MTI/Getty Images

James Franco bánhatja, hogy nem Magyarországra született, ugyanis ha csak az életkorát nézzük, simán lehetne belőle már akár külügyminiszter is, mint a vele egyidős Szijjártó Péterből. De Francónak így sajnos csak egy színészi karrier, meg egy Oscar-jelölés jutott.

Semjén Zsolt (1962. augusztus 8.) – Tom Cruise (1962. július 3.)

Fotó: MTI/Getty Images

Nem Semjén Zsolt hibája, hogy legalább 15 évvel idősebbnek néz ki Tom Cruise-nál. Egyszerűen csak az van, hogy Magyarország miniszterelnök-helyettese inkább tölti az idejét a természet lágy ölén, mint plasztikai sebészek rendelőjében. Persze van hasonlóság is köztük, például 1990-ben mindkettejüknek nagyon bejött az élet: Cruise kapott egy Golden Globe-díjat a Született július 4-én című filmben nyújtott alakításáért, Semjént pedig az önkormányzati választáson II. kerületi önkormányzati képviselővé választották.

Áder János (1959. május 9.) – Kevin Spacey (1959. július 26.)

Fotó: MTI/Getty Images

Valljuk be, Áder János sokkal jobban tartja magát, mint a vele egyidős Kevin Spacey. A köztársasági elnök haja és bajsza 58 év elteltével is dús, míg Spacey csúnyán beleöregedett mostanában az őt körülvevő botrányokba. Pedig 1995-ben még úgy tűnt, utóbbi lesz sikeresebb, hisz egy éven belül három filmjét is bemutatták a mozik, míg Áder abban az évben csak annyit tudott felmutatni, hogy kilépett a számvevőszéki állandó bizottságból. Aztán fordult a kocka, Áder köztársasági elnök lett, Spacey meg csak egy mellőzött színész.

Kövér László (1959. december 29.) – Hugh Laurie (1959. június 11.)

Fotó: MTI/Getty Images

Hugh Laurie csak 2004-ben lett igazán ismert a Doktor House című sorozatnak köszönhetően, a vele egyidős Kövér László addigra pedig már rengeteg álmát megvalósította. Volt pártelnök, frakcióvezető, ügyvezető alelnök és még a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszteri poszt is belefért. Amíg Kövér mindezt elérte, Hugh Laurie-nak csak mellékszerepek jutottak olyan alkotásokban, mint a Spice World, a Jóbarátok, vagy a Disney élőszereplős 101 kiskutyája.

Kósa Lajos (1964. március 14.) – Russell Crowe (1964. április 7.)

Fotó: MTI/Getty Images

Mindössze három hét korkülönbség van Kósa és a Gladiátor sztárja között, és bár nem Kósa Lajos volt évekig szexszimbólumnak kikiáltva, Russell Crowe irigykedhet Debrecen polgármesterére, hisz őt valószínűleg még soha senki nem környékezte meg milliárdokkal.

Németh Szilárd (1964. április 24. ) – Keanu Reeves (1964. szeptember 2.)

Fotó: MTI/Getty Images

Kit érdekel a Mátrix főszerepe, vagy egy közös film Al Pacinóval, ha az ember lehet a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője is? Lehet vágyakozni Keanu Reeves örökké fiatal külsejére, de valljuk be, Németh Szilárd életútja sokkal izgalmasabb, hiszen képesítés nélküli napközis nevelőből először általános iskolai igazgató, majd a Fidesz-KDNP frakcióvezetője lett, ami egyértelműen filmért kiált.

Matolcsy György (1955. július 18.) – Bruce Willis (1955. március 19.)

Fotó: MTI/Getty Images

Szinte telibe egyidős a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Bruce Willis, kár, hogy kettejük közül nem Matolcsy kapta meg a Die hard-filmek főszerepét. Azt viszont biztos nem bánja Matolcsy György, hogy nem Demi Moore-t, hanem Vajda Zitát vette feleségül, pláne, hogy Moore és Willis már rég el is váltak, míg Matolcsy és felesége boldog házasságban élnek.

Mészáros Lőrinc (1966. február 24.) – Halle Berry (1966. augusztus 14.)

Fotó: MTI/Getty Images

Legyen elég a fenti fotó, na meg a tény, hogy Magyarország leggazdagabb gázszerelője, aki 2017-ben több pénzt keresett, mint Beyoncé, ugyanannyi idős, mint Halle Berry.

Kiemelt kép: MTI/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik