Pénzügy

Mészáros és neje lett a Konzum kizárólagos tulajdonosa

Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a Konzum PE Magántőkealap kizárólagos befektetői, miután tulajdonukba kerültek a zártkörű alap befektetési jegyei. Erről maguk az érintettek tájékoztatták a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, felhatalmazva a társaság igazgatóságát, hogy nyilvánosságra hozzák a befektetők személyét.

Magyarországon – az EU tagországaival jogharmonizációban – a befektetési vállalkozások működését szigorú törvényi előírások szabályozzák, amelyeknek megfelelően értékpapírtitoknak minősül a magántőkealapok befektetőiről az alapkezelő rendelkezésére álló információ. Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix annak érdekében döntöttek úgy, hogy feloldják az alapkezelő igazgatóságát az értékpapírtitok alól, hogy a Konzum PE Magántőkealap befektetőinek megismerésével tovább erősítsék tőzsdei érdekeltségeik transzparens működését a társaságok részvényesei, illetve az intézményi befektetők számára.

A Konzum PE Magántőkealap jelentős tulajdonhányaddal rendelkezik három tőzsdei társaságban: a Konzum Nyrt.-ben, az Opus Globalban és az Appeninn Holdingban. Az alap befektetési tevékenységének irányítását Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatósága végzi.

A Konzumról mostanában például szállodavásárlásokkal kapcsolatban olvashattak:

Újabb szállodákat szerzett meg Mészáros Lőrinc cége
Két osztrák hotel és az egerszalóki Saliris Resort.

Kiemelt kép: Mészárosné Kelemen Beatrix mint igazgatósági elnök az Echo TV fejlesztéseinek hátteréről és a televízió stratégiai céljait ismertette decemberben. MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik