Gazdaság

Az E.ON olcsóbban adja a gázt, mint az állami gázszolgáltató

Fűtőtest (fűtőtest)
Fűtőtest (fűtőtest)

Alákínált a lakossági egyetemes földgázáraknak az E.On Hungária: évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni – írja a Világgazdaság.

Olyan rezsiforradalom zajlik Európában, hogy nem fogja elhinni
Nyugaton kevesebbet fizetnek a gázért, mint három éve, ellentétben a magyarokkal. Miért? Milyen lesz a jövő háztartása? Mi zajlik Ukrajnában? Interjú Füzi Ákos energiapiaci menedzserrel.

A Gáz Plusz nevű ajánlat az átlagosan legalább 25 ezer forintos gázszámlájú (azaz az említett, évi 2500 köbméteres fogyasztású) ügyfeleknek nyújt kedvezményes gázszolgáltatást, és egy csoportos baleset-biztosítást. Az ajánlat két évre szól, a biztosítás pedig választhatóan egyéni vagy családi, és a szerződés hatálybalépésétől számított első három hónapig ingyenes.

A német vállalat szerint azért tudják olcsóbban adni a gázt, mert – mint versenypiaci kereskedő – nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolják a szénhidrogént (és ez most olcsóbb, mint a hatósági ár).

Magyarországon akkor rögzítették a gáz árát hatóságilag (rezsicsökkentés), amikor az a szabadpiacon magas volt, ám azóta estek az árak, ezt viszont nem követte a szabályozás.

Az indokoltnál 5-20 százalékkal többet fizetünk a gázért, áramért, távhőért
Szóval simán beleférne egy újabb rezsicsökkentés, mert a piaci árak jóval kisebbek, mint amit most a magyar emberek fizetnek a cégek számára.

Kép: MTI / Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik