mészáros lőrinc (mészáros lőrinc)
Gazdaság

Spar-üzleteket vásárol Mészáros Lőrinc érdekeltsége

Mészárosék 18 darab ingatlant vásárolnak 4,5 milliárd forintért, de nem szűnnek meg Spar üzletek.

Az Erste Alapkezelő Zrt. Ingatlan Befektetési Bizottsága hozzájárult, hogy az Erste Ingatlan Befektetési Alap, valamint az Erste Euro Ingatan Befektetési Alap összesen 18 darab kereskedelmi ingatlant értékesítsen az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. részére – tette közzé a tőzsdei társaság a BÉT honlapján.

Az Appeninn többszörös áttétellel Mészáros Lőrinc érdekeltségében áll.

A tranzakció értéke 14,5 millió euró, azaz megközelítőleg a 4,5 milliárd forint, a befektetés éves hozama 12,7 százalék a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva.

Vidéki nagyvárosokban, üdülőhelyeken, megyeszékhelyeken illetve Pest megyei településeken működő kereskedelmi ingatlanokat vásárol az Appeninn Holdig. Az eladó az Erste Alapkezelő két alapja, az Erste Ingatlan Befektetési Alap, valamint az Erste Euro Ingatlan Befektetési Alap.

A 18 településen található áruházakat a SPAR Kereskedelmi Kft. hosszú távú szerződés alapján bérli. Az ingatlan tranzakció nyomán nem szűnnek meg SPAR-üzletek, mindössze tulajdonosváltás történik.

A tranzakció teljes ügyleti értéke 14,5 millió euró (4,5 milliárd forint), az ingatlanok bérbeadásából származó éves bevétel meghaladja az 1,8 millió eurót (572 millió forint). A tranzakcióval az Appeninn tulajdonába kerül összesen több mint bruttó 18 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület mellett, a felépítményekhez tartozó összesen közel 80 ezer négyzetméternyi telekingatlan és kevéssel több, mint 1200 parkolóhely is.

Jelen tranzakció az Appeninn Holding új tulajdonosa által korábban bejelentett növekedési stratégia következő lépése, amellyel prémium kategóriás, illetve magas jövedelemtermelő képességű irodákkal és kereskedelmi ingatlanokkal bővül a társaság portfóliója, írta a társaság.

Képünkön Mészáros Lőrinc látható. Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik