Gazdaság

Meglepetés: Szijjártó barátja nem nyert egy közbeszerzésen

Néha fura dolgokat produkál az élet, Kuna Tibor, Szijjártó Péter külgazdasági miniszter barátja nem nyert egy közbeszerzésen – derült ki a közbeszerzési értesítőből.

Kuna cége a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. egyedül adott be pályázatot. A megrendelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium viszont eredménytelennek nyilvánította az eljárást, mert az ajánlattételi határidőben nem adtak be legalább két ajánlatot. Ez egy törvény adta lehetősége a kiírónak, most éltek vele.

A feladat rendezvényszervezés lett volna, egészen pontosan “a Zöldkarikás Játékok komplex szemléletformálási program című projekthez kapcsolódó rendezvényszervezési feladatok ellátása”.

A Zöldkarikás Játékok lényegében egy speciális, országos tanulmányi verseny, amely az energiahatékonyságot és környezettudatosságot népszerűsíti uniós pénzből. A többfordulós, évenkénti területi és országos döntőt is magában foglaló, szemléletformálást célzó tanulmányi versenyre iskolai csapatok jelentkezhetnek. A versenyek teljes körű lebonyolítását kellett volna megszerveznie a nyertesnek.

Kuna Tibor cégei csak tavaly 12,9 milliárdnyi közpénznek örülhettek.

A duplájára emelkedett a Szijjártó barátjának adható állami pénz
9,3 milliárd forintból ki lehetne fizetni Pécs adósságát.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik