Gazdaság

1,5 tonna hamis terméket rejtett a gyanús csomag Ferihegyen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 1,5 tonna hamis terméket, dohánycsomagoló tasakot és belga adójegyet rejtő küldeményt foglaltak le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A repülőtér áruforgalmában beérkező csomagokat a pénzügyőrök folyamatosan ellenőrzik. Így került a látókörükbe egy Hongkongból érkező 538 csomagból álló, 9 985 kg tömegű küldemény is.

A csomagok címzettje egy magyarországi cég volt. A küldemény ellenőrzésekor 20 csomagban 55 000 „Golden Virginia Classic 50g” és 45 200 „Amber Leaf 50g” megjelölésű dohánycsomagoló tasakot, valamint 99 276 belga adójegyet találtak a NAV munkatársai.A dohánycsomagoló termékeken kívül a pénzügyőrök 41 csomagban 5 280 hamis dvd-t és 578 „Apple” megjelölésű mobiltelefon tartozékot is találtak, melyekről a szakértő megállapította, hogy hamisak.

A NAV elrendelte a hamis dvd-k és a mobiltelefon tartozékok megsemmisítését. A dohánycsomagoló tasakokat, a belga adójegyeket lefoglalták és bélyeghamisítási bűntett, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik