Belföld

620 milliós megbízást nyert Pintér Sándor volt cége

pinter(210x140).jpg (Array)
pinter(210x140).jpg (Array)

A miniszter a 2010-es választás előtt szállt ki a vállalkozásból, most két korábbi bizalmasa működteti.

Pintér Sándor belügyminiszter korábbi érdekeltsége, a Pajzs 07 Zrt. nyerte el konzorciumban azt a pályázatot, melyet a fővárosi önkormányzat többségi tulajdonában lévő Budapesti Nagybani Piac Zrt. írt ki őrzés-védelmi feladatokra, 620 millió forint értékben – írja az Átlátszó.

A Pajzs 07 százszázalékos tulajdonosa a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., melyből Pintér 2010-es miniszteri kinevezése előtt szállt ki. A cég jelenleg két korábbi bizalmasáé, Tölgyesi Vilmosé és Szabó Péter volt főrendőré.

A két cég is érintett abban a kaotikus alvállalkozói rendszerben, melyben a megbízó állami érdekeltség, a sor végén viszont fantomcégek állnak. Korábban írtuk: a Civil Biztonsági Zrt.-t harmadszor is elmarasztalta a bíróság. A céget egy biztonsági őr perelte, aki az OTP egyik fiókjában dolgozott, amit elvileg ez a cég védett. Amikor kirúgták, kiderült, hogy valójában olyan alvállalkozó cégekhez jelentették be, amelyekről addig nem is hallott.

A Pajzs 07 Zrt. egyébként tavaly 3,4 milliárdos árbevétel mellett félmilliárd forintos eredményt produkált.

A nagybani piac tenderén a Pajzs 07 konzorciumi társa a BB Védelem Kft. A páros 2013-ban már egyszer elnyerte a nagybani őrzését, az akkori megbízás értéke viszont csak 70 millió forint volt. Akkor nyílt pályázatot írtak ki, most viszont hirdetmény nélküli meghívásos tendert tartottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik