Közélet

Pintér Sándorék 36 méregdrága helyen utaztak, pedig csak négyen voltak

A többi utasnak várakoznia is kellett a belügyminiszter delegációja miatt.

Nem kevesebb, mint harminchat business kategóriájú helyet foglalt el Pintér Sándor és három fős kísérete kedden este, a Brüsszelből Budapestre tartó járaton – írja a HVG.hu egy utas beszámolójára hivatkozva. A belügyminiszter uniós tárgyalásról igyekezett haza.

Az utas – aki munkája miatt gyakran repül Brüsszelbe – azt írta: három osztály van a Brussels Airlines gépein, a legdrágább a business és van két economy-osztály, az egyiken ingyen van az étel, a másikon fizetni kell érte. A business osztály általában egy sor, vagyis hat ülés szokott lenni, de Pintérnek és három társának hat sort tartottak fenn, és még várakozni is kellett miattuk, mert késve értek a repülőtérre.

Az utas megjegyezte, hogy Navracsics Tibor EU-biztos nemrég pont mellette utazott egy legolcsóbb kategóriájú helyen, a magyar minisztériumi emberek pedig gyakran utaznak az ingyenkajás economy osztályon. Listaáron egy business osztályú jegy egyébként 169 ezer forintba kerül, így a hatmillió forintot is meghaladhatta a harminchat jegy költsége.

Frissítés

A Belügyminisztérium közleményben reagált, amiben azt írják, a Hvg.hu ugyan megkereste őket, de végső soron kevés időt kaptak a válaszra. Oda és vissza 4-4 repjegyet foglaltak, hazafelé az SN2829-es járattal jöttek. 629 899 forintba kerültek a repjegyek összesen, minden adóval és járulékkal, amihez semmilyen speciális szolgáltatás nem tartozott. Pintérék utolsónak szálltak be, de a gép így sem késett.

Hozzátették, a járat átlagos kihasználtsága 65 százalék és ők mindig a lehető legolcsóbb repjegyet veszik. “A Belügyminisztérium számára kifejezetten megnyugtató, hogy a médiatartalom-szolgáltatók számára szinte kizárólag a hvg.hu híresztelésen alapuló közlése jelenti 2015. szeptember 23-án a nap eseményét” – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik