Gazdaság

Megvan, mire keresztelnék át Mészáros cégét

Mészáros Lőrincék közzétették az Opimus augusztus 3-án tartott rendkívüli közgyűlésének előterjesztéseit, melyek közül a második napirendi pont a cég nevének megváltoztatásáról szól – számolt be a Portfolio.hu.

A második napirendi pont szerint az Opimus Group nevét Opus Global-ra változtatnák, így a társaság rövidített neve Opus Global Nyrt. lehet.

A cégcsoporton belül egyébként zajlik az átrendeződés, a Mediaworks leányvállalat a tervek szerint több leányvállalatot is magába olvaszt 2017 októberében.

Felhizlalják Mészáros Lőrinc lapkiadóját
A négy dunántúli napilapot kiadó Pannon Lapok is beolvad a Mediaworksbe.

A rendkívüli közgyűlésre egyébként azért van szükség, mert a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) az előző, májusi 2-i közgyűlés határozatait megtámadta a bíróságon. Ez rosszul jött az Opimusnak, mert az érdekvédők olyan határozatokat is megpiszkáltak, hogy a felcsúti polgármester Mészáros Beatrix nevű lánya legyen az igazgatóság elnöke, a másik lánya, Ágnes pedig szintén kerüljön be a legfőbb vezetésbe.

A Opimus nem igazán akart bírósági eljárást, mert az jogbizonytalan helyzetet teremtett volna, ami sem a kisbefektetők, sem pedig a tőzsdei társaság érdekeit nem szolgálja, ezért inkább keresték a megoldás lehetőségét.

A két fél végül megállapodott egymással, így az Opimus az augusztus 3-i közgyűlésen többek között a Tebész javaslatainak és észrevételeinek megfelelően módosítja alapszabályát is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik