Pénzügy

Koppanással érhet véget a szárnyalás: cudarul állnak a Mészáros-papírok

A Portfolio nézte meg, hogyan állnak a múlt heti mesés szárnyalás után Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-nagyvállalkozó-tőzsdei szereplő papírjai. Nem túl jól.

Múlt héten óriási áremelkedést produkált a Konzum Nyrt.. Ez az egyik olyan, tőzsdére bevezetett, tehát nyilvános cég, amelyikbe – februárban – bevásárolta magát Mészáros Lőrinc. A Konzum-részvények csak idén több mint tízszeresükre drágultak.

Úgy tűnik, a szerencsesorozatnak vége: a Portfolio cikke szerint péntek óta meredeken esik mindkét Mészáros-érdekeltség, a Konzum Nyrt. és az Opimus Nyrt. papírjainak árfolyama is a Budapesti Értéktőzsdén (BUX). Mint írják, hétfőn, nap elején még pár százalékos pluszban volt a Mészáros-papírok árfolyama, azonban mostanra beszakadt az árfolyam, a Konzum papírjai húsz százalékot estek, az Opimus-részvények árfolyama pedig 15 százalékot.

A Konzum részvényeinek árfolyama idén közel 1617 százalékot emelkedett, majd a múlt hét pénteki, 876 forintos csúcsról meredeken lefordult és eddig közel 42 százalékot esett. Jelenleg 512 forintot kell adni egy részvényért. Az Opimus-papírok a pénteki csúcson még 256 százalékos emelkedésben voltak, azóta azonban közel 27 százalékot esett az árfolyam, jelenleg 102 forintot kell adni egy részvényért.

Az elmozdulás a BUX-tag Opimus esetében 250 millió forintos forgalom mellett, míg a Konzum esetében eddig közel 100 millió forintos forgalom mellett történt – írja a pénzügyi szakportál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik