Videó

„Olyan összefogás alakult ki, mint a vörösiszap-katasztrófánál vagy a menekülthullámnál”

A többi közt bringás ételosztásairól, egyedi érzékenyítő akcióiról és a +1 szendvics kezdeményezéséről ismert Budapest Bike Maffia (BBM) nevű civil szervezet a hátrányos helyzetű gyerekeket és fiatalokat támogató Age of Hope Alapítvánnyal közösen, múlt hét pénteken tett közzé egy felhívást a Facebookon, amelyben a budapestiek segítségét kérték.

Krízishelyzet van! Nem kicsit, nagyon. Pénteken és szombaton (egyelőre két napra ígérik) brutális lehűlés jön, ezért kérünk mindenkit, hogy mozgósítsa a tartalékokat! 
UPDATE! AZ AKCIÓT KEDD ESTIG NYOMJUK! A bringák mellett mi is krízis autóba ülünk és igyekszünk a lehető legtöbb helyre meleg teát, takarókat és meleg ruhát eljuttatni.

A felhívásra több százan mozdultak meg, a segíteni akarók rengeteg adományt – ételt, hálózsákokat, polifoamokat, meleg takarókat – ajánlottak fel az utcán fagyoskodó hajléktalan embereknek. A BBM főhadiszállásán egyszerre nyolcvan-száz önkéntes készítette a szendvicseket. Az aktivisták kisbusszal járták a várost, és meleg ételt, szendvicseket, takarókat, hálózsákokat osztottak a rászorulóknak.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik