Gazdaság
Budapest, 2016. december 12.
Erzsébet-utalványok elfogadását jelző matrica egy belvárosi élelmiszerüzlet kirakatán 2016. december 9-én. Az utalványok kibocsátója a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, forgalmazója az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. forgalmaz. Típusai: étkezési, ajándék, iskolai, kultúra, sport és gyermekvédelmi utalvány.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Egy átlagos dolgozó 7 ezer forintot bukik jövőre a cafeterián

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2016. 12. 22. 11:25

Korábban a témában:

Vajon a megnövekvő adóterhek miatt a munkáltatók elengedik-e a jelenlegi kedvezményes adózású béren kívüli juttatásokat? Jövőre ugyanis a zömük már magasabb adózású egyes meghatározott juttatásnak számít, pl. az Erzsébet-utalvány is. Ugyanakkor bejön új kedvezményes adózású juttatásként a készpénz-cafeteria. Az alkalmazása logikus lehet, ha csak az adózási szempontokat nézzük.

És vajon mennyire kavar be az, amit a szakszervezetek tapasztaltak a bértárgyalások során, hogy a munkáltatók visszanyeshetik jövőre a cafeteria-juttatásokat, hogy költséget takarítsanak meg? A cafateria-szakértőtől azt is megkérdeztük, hogy mit kell tudni a készpénzcafeteria technikai részleteiről.

A főbb változások

Az adózás három lépcsőben kristályosodott ki. A végeredmény az, hogy az adóalap szorzója 1,19-ről 1,18-ra csökken, másrészt a 27 százalékos eho 22 százalékra mérséklődik. Így a béren kívüli juttatások (Erzsébet-utalvány és készpénzcafeteria) adóterhe a jelenlegi 34,51 százalék helyett jövőre 34,22 százalék lesz.
Az egyes meghatározott juttatások közterhe pedig a jelenlegi 49,56 százalékról 43,66 százalékra csökken. Jövőre idetartozik felső limit nélkül az Erzsébet-utalvány, a munkahelyi étkeztetés, a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás, a vállalati üdültetés, az iskolarendszerű képzés, az önkéntes nyugdíjpénztári és az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás. És itt marad pl. a hivatali, üzleti utazáshoz kapcsolódó étkezés, szolgáltatás; az üzleti célú telefonszolgáltatás; a személybiztosítási díj; az üzleti- illetve a csekély összegű ajándék is.

Az adómentes juttatásoknál pedig annyi változás lesz, hogy enyhítik a lakáscélú támogatás feltételeit, és emelik a közlekedési költségtámogatást. Erről bővebben itt olvashat.

Még képlékeny a cafeteria a cégeknél

A CafeteriaTrend szakértője, Fata László azt mondja, még nem igazán kristályosodott ki a cégeknél, hogy jövőre hogyan fogják adni a cafeteriát. (A kutatás éppen most készül.) De sejtések azért már vannak. Saját ügyfélkörében nem jellemző, hogy elhagynának a juttatásokból a cégek – nagyon tudatos tervezés zajlik éppen. De ettől még nem zárná ki, hogy más cégeknél jellemző lehet (ilyen vagy olyan okból) a juttatások megkurtítása, ugyanúgy, ahogy a bővítés is előfordulhat.

Ahol arra épít a rendszer, hogy minél kevesebb költséggel tudjanak több elkölthető juttatást adni a dolgozóknak, ott szerinte is teljesen logikus lépés, hogy bekerül a cafeteria-kínálatba az évi százezer forintos készpénzjuttatás. És ha nem túl nagy a keret, akkor a készpénz-cafeteria akár az egészet is elviheti – tette hozzá.Hogy a magasabb kereteknél mennyire maradnak meg a jövőre megdráguló juttatások? A szakértő sok helyen látja azt, hogy nyitva hagyják a lehetőséget a magasabb adóterhelésű egyéb meghatározott juttatásokra is, főleg pl. a nyugdíjpénztárra, ami hosszú távú megtakarítási forma.

Tényleg lecsíphetnek belőle?

A minimálbér-, és bérminimum-emeléssel kapcsolatos kérdésünkre a szakértő azt mondta: kétségtelen, hogy a kötelező legkisebb bért ki kell gazdálkodni. És ha ez nehezen megy, akkor járható út lehet a munkáltató részéről, ha megkurtítja a cafeteriát.

Azt azonban sem erősíteni, sem cáfolni nem tudta egyelőre, hogy a cégek a minimálbér- és bérminimum-emelés miatt beáldoznák a cafeteriát. Ügyfélkörében ez nem jellemző – tette hozzá.

Hogyan változik egy átlagos cafeteria nettóban?

Kis és nagy, magyar és külföldi cégekre (340 cégre) évi nettó 267 940 ezer forintos, bruttóban pedig 360 405 forintos cafeteria-juttatást mért átlagban idén januárban a CafeteriaTrend kutatása, és a legnépszerűbb a SZÉP-kártya, illetve az Erzsébet-utalvány volt.

A cafeteria összetételénél a C1 Cafeteria tavaszi kutatását vettük figyelembe, mely szerint (kerekítve) a SZÉP-kártya 40, az Erzsébet-utalvány 27, az egészségpénztár 8, a lakáscélú támogatás 6, a nyugdíjpénztár 5, az ajándékutalvány 4, a helyi közlekedés 4 százalékot képvisel a juttatások közül.

Nézzük meg, egy ilyen átlagos bruttó összegnél (a cégek 80 százaléka bruttóban adja a cafeteriát) mi változik jövőre az átsorolás, vagyis végső soron az adózás miatt.

12-20-cafeteriatabl

Ha a tavalyi átlagos bruttó cafeteria-összeget vesszük a legnépszerűbb juttatások arányait is figyelembe véve, akkor az látszik, hogy nettóban a dolgozó 7200 forinttal jár rosszabbul jövőre. Viszont ha mondjuk az Erzsébet-utalványt készpénz-cafeteriára cserélik, akkor már csak 2500 forinttal lesz kevesebb a nettó juttatás éves szinten a(z adó)változások miatt.

Készpénzcafeteria

A szakértő két dologra hívná fel a figyelmet a jövő évi cafeteriával kapcsolatban.

  • Azt ajánlja, hogy az adóváltozásokkal összefüggésben tudatosan strukturálják a cégek a rendszereiket. Mégpedig úgy, hogy a régebbi és az újabb se csak az adózást nézzék, hanem azt is, hogy a juttatások mennyire segítik-e a munkáltatói célok megvalósítását.
  • Arra is felhívta a munkáltatók figyelmét, hogy amennyire csak lehet, különböztessék meg a maximum 100 ezer forintos készpénzjuttatást a fizetéstől, hogy a dolgozók fejében ne keveredjen a két dolog. Mert ha a dolgozó nem tudja elkülöníteni a fizetést a juttatástól, akkor abból reklamációk lehetnek. Hiszen a készpénz-cafeteria nem számít bele pl. sem a túlóra-, sem a pótlékalapba.

Szerinte célszerű lehet a fizetéstől elkülönítve utalni a készpénzcafeteriát. Azt is javasolják, hogy ez negyedévente történjen meg. Persze a kisebb keresetű dolgozóknál ez lehet, hogy nem járható út, mert nekik hiányozni fog a havi pluszpénz –ismerte el felvetésünkre.

Nincs rá egyébként kikötés, hogy a készpénz-cafeteriát hogyan kell adni – lehet utalni, készpénzben odaadni, havonta, vagy összevonva, előre, vagy utólag, a fizetéssel együtt, vagy attól elkülönítve is.

A lehetőségekről bővebben a CafeteriTrend.hu-n lévő összefoglalóból kaphat képet, amit Fata László azért készített, mert rengeteg kérdést kaptak az új elemmel kapcsolatban.

Van azonban néhány dolog, amire ügyelni kell, például az arányosítás, a külön nyilvántartás és a könyvelés. Az arányosítás ugye azt jelenti, hogy csak annyi hónapra kaphatja meg a dolgozó a készpénz-cafeteriát, ahány hónapot ténylegesen a cégnél töltött. Ezzel akkor lehet probléma, ha előre fizetik a juttatást, és közben kilép a dolgozó. Ebben az esetben ugyanis le kell tőle vonni kilépéskor a le nem dolgozott időre kifizetett készpénz-cafeteriát.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.