Gazdaság
rogán antal (rogán antal)

Milliárdos piacot zsákolt a Rogán érdekköréhez tartozó Hunguard

24.hu
24.hu

2016. 09. 27. 11:29

Korábban a témában:

Milliárdos piacot zsebelt be a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal környezetéhez tartozó Hunguard Kft. – írta a Magyar Nemzet.

Ezt onnan lehet tudni, hogy a Magyar Nemzeti Bank hétfőn nyilvánosságra hozta a pénzintézetek informatikai tanúsítására jogosult cégek jegyzékét, és a listán egyedül a Hunguard szerepel.

Sőt, egy nemrégiben elfogadott jogszabállyal a kormány monopolhelyzetet teremtett a cégnek, ami így a teljes magyar bankszektor informatikai auditálását egyedül végezheti.

Hiába tiltakozott a szakma

Július 1-jétől hatályos az a jogszabály, ami gyakorlatilag ellehetetleníti a piaci versenytársakat. Először a Népszabadság írt arról, hogy a szakma egyöntetű tiltakozását váltotta ki az akkor még csak tervezési fázisban álló rendelet. Később a Magyar Nemzetnek is nyilatkozott az előzetes egyeztetéseken részt vevő egyik érdek-képviseleti szervezet, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége biztonsági munkacsoportjának vezetője.

Hirsch Gábor tételesen kritizálta a rendeletet, s mint mondta: indokolatlanul szűk azoknak a cégeknek a köre, amelyek megfelelnek a kormányrendeletben adott kritériumoknak.

Vélhetően a közigazgatási csatározásoknak köszönhető, hogy a szakmaiságot maximálisan nélkülöző szabályozás született – tette hozzá a szakember, aki szerint a kormányrendelet mind a nyugati cégek, mind a kisebb hazai vállalatok elé akadályokat gördít.

A jogszabályt egyébként maga a jegybank is kritizálta – emlékeztetett a lap.

Jól helyezkednek

A Hunguard már a rezsicsökkentésnél is jól helyezkedett – akkor is őt bízták meg az auditálással. A Hunguard mint korábban a Népszabadság cikke alapján írtuk, tavaly megháromszorozta árbevételét. Több mint 200 millió forintos nyereségét pedig egy ismeretlen máltai cég, a Javelin vitte haza.

Mint korábban írtuk, Rogán Antal közös informatikai szabadalmat jegyez a vállalat két tulajdonosával, Csík Balázzsal és Lengyel Csabával. A feltalálótárs Csík Balázs pedig igen kedvező feltételekkel vehetett lakást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu / Bielik István

Őrizetbe vették a rendőrök M. Richárdot

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.